ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αναβολή πτήσεων και από την Ισπανία

Ισραήλ: Αναβολή πτήσεων και από την Ισπανία

Πληθαίνουν οι αεροπορικές εταιρείες που ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ αλλά και τις γειτονικές χώρες λόγω της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή και τον φόβο γενικευμένης σύρραξης.

Η Iberia, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, ακύρωσε και αυτή τις πτήσεις της προς το Ισραήλ σήμερα και αύριο.

Η Aegean επίσης ανέστειλε τις πτήσεις της προς Τελ Αβίβ και Βηρυτό έως τις 6/8, αλλά και οι τουρκικές αεροπορικές ακύρωσαν ή ανέστειλαν πτήσεις προς Ισραήλ, Λίβανο και Ιράν.

Μπαράζ ακυρώσεων
Τις τελευταίες δύο ημέρες, η Air India (AIRID.UL), ο γερμανικός όμιλος Lufthansa Group (LHAG.DE), οι αμερικανικές αερομεταφορείς United Airlines (UAL.O) και Delta Air (DAL.N), και η ιταλική ITA Airways δήλωσαν επίσης ότι ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ.

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France και ο ολλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Transavia ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς τη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τουλάχιστον έως την Τρίτη, στη σκιά των εντάσεων ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.

Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στη μητρική εταιρεία Air France-KLM, η οποία αποφάσισε τη Δευτέρα να σταματήσει τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ θα συνεχιστούν κανονικά.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται ενώ αναμένεται χτύπημα κατά ισραηλινών στόχων από το Ιράν και τις συμμαχικές του δυνάμεις στην περιοχή μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη τη Χαμάς στην Τεχεράνη και τη δολοφονία ανώτερου στελέχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις προηγούμενες ημέρες.

Κλείνει την πρεσβεία της στη Βηρυτό η Σουηδία
Εντωμεταξύ η Σουηδία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στη Βηρυτό και να απομακρύνει το προσωπικό της από τη χώρα καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.

Ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας Tobias Billstrom ανακοίνωσε την κίνηση αυτή σε δηλώσεις του στη Σουηδική Ραδιοφωνία, λέγοντας ότι το προσωπικό της πρεσβείας ενημερώθηκε να εγκαταλείψει τη Βηρυτό για την Κύπρο και ότι το υπουργείο σχεδιάζει να μεταφέρει προσωρινά τη διπλωματική του αποστολή.

Η απόφαση είχε ληφθεί «αρχικά για τον μήνα Αύγουστο, αλλά μπορεί να παραταθεί ανάλογα με την κατάσταση ασφαλείας», δήλωσε ο Billstrom.

Πηγή: in.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόβοι για χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ - Οι πιθανές ημερομηνίες - Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή

• Έχετε τροχόσπιτο ή σκηνή και ψάχνετε κάμπιγκ; Δείτε πόσο κοστίζει και τη διαθεσιμότητα στα ορεινά

• Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε Ηλίαση; - Τα συμπτώματα, η θεραπεία και η πρόληψη - Ειδικοί στο «Τ»

• Netflix: Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που κατακτούν το top 3 – Τι επιλέγουν οι Κύπριοι; - Οι βαθμολογίες και τα trailer

• Ξάφρισε πολυκατάστημα στην Πάφο – «Έκαναν φτερά» πάνω από 38 χιλιάδες ευρώ - Χειροπέδες σε 45χρονη

• Αυτός ο τραγουδιστής πήρε 500 χιλιάδες ευρώ για είκοσι λεπτά στη Μύκονο



ΠτΔ: Έτοιμος για συνάντηση με τον ΓΓ OHE εντός Αυγούστου

ΠτΔ: Έτοιμος για συνάντηση με τον ΓΓ OHE εντός Αυγούστου

Έτοιμος να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, ακόμα και εντός του Αυγούστου για μια συνάντηση «η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για επανέναρξη των συνομιλιών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top