ΔΙΕΘΝΗ

«Η Μοσάντ προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες για να σκοτώσουν τον Χανίγια» – Πώς δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς

«Η Μοσάντ προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες για να σκοτώσουν τον Χανίγια» – Πώς δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς

Δημοσίευμα ανέφερε ότι η Μοσάντ στρατολόγησε πράκτορες του Ιράν, ώστε να δολοφονήσουν τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, καθώς οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν εύκολα.

Συγκεκριμένα, η telegraph.co.uk έγραψε πως το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Ισμαήλ Χανίγια τον περασμένο Μάιο, όταν παρευρέθηκε στην κηδεία του Ebrahim Raisi, πρώην προέδρου του Ιράν. Ωστόσο, η επιχείρηση δεν προχώρησε λόγω του πλήθους κόσμου που βρισκόταν τότε μέσα στο κτίριο και της μεγάλης πιθανότητας αποτυχίας της, δήλωσαν στην Telegraph δύο Ιρανοί αξιωματούχοι.

Αντίθετα, οι πράκτορες τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία δωμάτια του ξενώνα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη, όπου θα μπορούσε να μείνει ο Χανίγια.

Επίσης, εθεάθησαν να κινούνται κρυφά καθώς έμπαιναν και έβγαιναν σε πολλά δωμάτια μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που έχουν πλάνα από το CCTV του κτιρίου. Στη συνέχεια λέγεται ότι έφυγαν κρυφά από τη χώρα, αλλά είχαν μια πηγή ακόμα στο Ιράν. Στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πυροδότησαν τα εκρηκτικά από το εξωτερικό στο δωμάτιο όπου διέμενε ο Χανίγια με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

«Είναι πλέον σίγουροι ότι η Μοσάντ προσέλαβε πράκτορες από τη μονάδα προστασίας Ansar al-Mahdi», δήλωσε από την Τεχεράνη αξιωματούχος του IRGC. «Μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακάλυψαν πρόσθετους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο άλλα δωμάτια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακόμη, ένας δεύτερος αξιωματούχος των επίλεκτων στρατιωτικών δυνάμεων του IRGC είπε: «Αυτό είναι ταπείνωση για το Ιράν και τεράστια παραβίαση της ασφάλειας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το Ιράν έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ανώτερους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, στρατιωτικούς αξιωματούχους και εργαζόμενους σε στρατιωτικό ξενώνα στην Τεχεράνη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόβοι για χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ - Οι πιθανές ημερομηνίες - Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή

• Έχετε τροχόσπιτο ή σκηνή και ψάχνετε κάμπιγκ; Δείτε πόσο κοστίζει και τη διαθεσιμότητα στα ορεινά

• Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε Ηλίαση; - Τα συμπτώματα, η θεραπεία και η πρόληψη - Ειδικοί στο «Τ»

• Netflix: Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που κατακτούν το top 3 – Τι επιλέγουν οι Κύπριοι; - Οι βαθμολογίες και τα trailer

• Ξάφρισε πολυκατάστημα στην Πάφο – «Έκαναν φτερά» πάνω από 38 χιλιάδες ευρώ - Χειροπέδες σε 45χρονη

• Αυτός ο τραγουδιστής πήρε 500 χιλιάδες ευρώ για είκοσι λεπτά στη Μύκονο



ΠτΔ: Έτοιμος για συνάντηση με τον ΓΓ OHE εντός Αυγούστου

ΠτΔ: Έτοιμος για συνάντηση με τον ΓΓ OHE εντός Αυγούστου

Έτοιμος να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, ακόμα και εντός του Αυγούστου για μια συνάντηση «η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για επανέναρξη των συνομιλιών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top