ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» σε τριμερή από Τατάρ και με ανακοίνωση της «προεδρίας»

«Όχι» σε τριμερή από Τατάρ και με ανακοίνωση της «προεδρίας»

Mε ανακοίνωση της «προεδρίας» ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ δηλώνει ότι δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση για μια τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος για να γίνει μια τέτοια συνάντηση, ούτε και οι συνθήκες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Τ/κ ηγέτης είπε πως δεν αποδέχεται την πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης υπό τις παρούσες συνθήκες και δεν υπάρχει βάση για μια τέτοια συνάντηση.

«Η θέση μας για τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι σαφείς. Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν έως ότου καταγραφεί η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς. Πρόθεση των Ελληνοκυπρίων είναι να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση στην τουρκική πλευρά. Δεν πέφτουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Χριστοδουλίδης να σταματήσει να κυνηγάει άδεια όνειρα και να λαμβάνει υπόψην του τις πραγματικότητες στο νησί», προστίθεται.

Η στάση της τουρκικής πλευράς σε αυτό το θέμα, συνέχισε, είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν θα υπάρξει επιστροφή στις διαπραγματεύσεις ομοσπονδιακής λύσης. «Κανείς δεν πρέπει να έχει την προσδοκία ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά. Η αναζήτηση μιας ομοσπονδιακής λύσης έληξε στο Κραν Μοντάνα», υποστηρίζει η «προεδρία» στην ανακοίνωσή της.

Ενόσω είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος, δεν χρειάζεται να συναντηθούμε σε τριμερή ή άλλης μορφής συνάντηση, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Συνελήφθη η μητέρα κατά την άφιξη της στην Κύπρο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

• Κάμερες τροχαίας: Θα διαγραφεί το εξώδικο αν αφήσεις πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο να σε προσπεράσει; Τι ισχύει τελικά

• Πόσο σας στοιχίζει το χρόνο το γάλα και το ψωμί στην Κύπρο; Το κόστος θα σας εκπλήξει

• Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τρολάρισμα Τεντόγλου σε Καραλή - Δείτε βίντεο

• Έχεις σκύλο και θες να πας παραλία; Νέα αναβάθμιση στη Λάρνακα - Δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες για τους λουόμενους



ΠτΔ για Βασιλικό:  «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

ΠτΔ για Βασιλικό: «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις έρευνες για το Βασιλικό, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνει ευθύνη για αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top