ΥΓΕΙΑ

Οι οκτώ τροφές που τρώνε καθημερινά οι Ιάπωνες για μακροζωία

Οι οκτώ τροφές που τρώνε καθημερινά οι Ιάπωνες για μακροζωία

Αυτές οι τροφές δεν απουσιάζουν ποτέ από το πιάτο τους

Οι Ιάπωνες αποτελούν έναν από τους λαούς του κόσμου, που έχουν καταφέρει να βρουν το μυστικό της μακροζωίας, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ζουν πολλά και ποιοτικά χρόνια χωρίς προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Οι Ιάπωνες φροντίζουν για το μέλλον τους, δίνοντας μεγάλη σημασία στη διατροφή τους. Το Α και το Ω γι’ αυτούς είναι η ισορροπημένη και γεμάτη θρεπτικά συστατικά διατροφή, που προστατεύει και θωρακίζει τον οργανισμό τους.

Μία Γιαπωνέζα, που μετακόμισε στην Αμερική μετά την ενηλικίωσή της, ασχολείται επαγγελματικά με τη διατροφή και αυτοσκοπός της είναι να μοιραστεί τα μυστικά του λαού της για καλή υγεία και ζωή. Η ίδια παρουσίασε μια λίστα με οκτώ τροφές, τις οποίες τρώνε καθημερινά οι Ιάπωνες και ωφελούν τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να ζουν πολλά χρόνια.

Οι τροφές με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους Ιάπωνες

1.Μάτσα

Τα τσάι μάτσα περιέχει βιταμίνες Α, C, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, γεγονός που σημαίνει ότι προστατεύει τα κύτταρα. Μία κούπα με τσάι μάτσα κάθε πρωί είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου.

2.Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση


Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση - δηλαδή το τουρσί - είναι επίσης γεμάτα με προβιοτικά που βοηθούν στην πέψη και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών. Είναι σημαντικό να προσέχουμε την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουμε, ωστόσο η διατροφολόγος αναφέρει πως φτιάχνει το δικό της τουρσί, χρησιμοποιώντας σόγια, ρύζι και θαλασσινό αλάτι.

3.Φύκια

Στην Ιαπωνία είναι πολύ εύκολο να βρεις διάφορες ποικιλίες από φύκια. Αρκεί μια μερίδα ημερησίως για να λάβεις όλα τα ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό σου. Τα φύκια είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν πολλά βασικά μέταλλα και βιταμίνες.


4.Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, βιταμίνες, κάλιο, πρωτεΐνη, συνεπώς μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταπολέμηση μιας φλεγμονής. Στην Ιαπωνία, τα φασόλια δεν απουσιάζουν από το τραπέζι τους - σε όποια μορφή κι αν βρίσκονται - και αυτό είναι ένα από τα μυστικά τους.

5.Τόφου

Το τόφου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως επίσης, και το κρέας, χωρίς ωστόσο να αυξάνει τις αρνητικές τιμές, όπως η χοληστερίνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για να προσφέρει έξτρα βιταμίνες στον οργανισμό. Οι Ιάπωνες προσθέτουν τόφου σε κρέας, ζυμαρικά, σαλάτες ακόμα και στο επιδόρπιο.


6.Σουσάμι

Το σουσάμι είναι superfood και δεν χρειάζεται να κατάγεσαι από την Ιαπωνία για να το γνωρίζεις. Αποτελεί μία «βόμβα» πολύτιμων συστατικών, συνεπώς είναι απαραίτητο για τη διατροφή μας. Το σουσάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και ασβέστιο. Μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο.


7.Μανιτάρια

Τα μανιτάρια δεν λείπουν από την ιαπωνική κουζίνα. Περιέχουν βιταμίνες Β και D και μπορούν να προστεθούν σε κάθε πιάτο, νοστιμεύοντας το φαγητό. Τα μανιτάρια Shiitake είναι τα αγαπημένα τους.

8.Τζίντζερ

Τα οφέλη του τζίντζερ είναι γνωστά. Στην Ιαπωνία, το τζίντζερ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και έχει αντιοξειδωτικές δράσεις. Είναι ο τέλειος σύμμαχος για να ανακουφιστείς από το κρυολόγημα και τις στομαχικές διαταραχές, ενώ παράλληλα βοηθάει στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Συνελήφθη η μητέρα κατά την άφιξη της στην Κύπρο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

• Κάμερες τροχαίας: Θα διαγραφεί το εξώδικο αν αφήσεις πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο να σε προσπεράσει; Τι ισχύει τελικά

• Πόσο σας στοιχίζει το χρόνο το γάλα και το ψωμί στην Κύπρο; Το κόστος θα σας εκπλήξει

• Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τρολάρισμα Τεντόγλου σε Καραλή - Δείτε βίντεο

• Έχεις σκύλο και θες να πας παραλία; Νέα αναβάθμιση στη Λάρνακα - Δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες για τους λουόμενους



ΠτΔ για Βασιλικό:  «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

ΠτΔ για Βασιλικό: «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις έρευνες για το Βασιλικό, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνει ευθύνη για αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top