ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία - Πέρασαν χειροπέδες σε αλλοδαπούς

Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία - Πέρασαν χειροπέδες σε αλλοδαπούς

Συλλήψεις αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία και καταγγελίες κατα υποστατικά που λειτουργούσαν χωρίς άδεια έγιναν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΑΔΕ) Αμμοχώστου, που διενεργήθηκε μεταξύ 2 – 5 Αυγούστου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου «στα πλαίσια της πρόληψης και της καταπολέμησης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της αύξησης και της ενδυνάμωσης του αισθήματος ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της προστασίας του πολίτη και του ελέγχου προσώπων που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, η ΑΔΕ Αμμοχώστου διεξήγαγε στην Αγία Νάπα μεταξύ των ημερομηνιών 2 - 5 Αυγούστου επιχείρηση σε συνεργασία με Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), Ειδικό Ουλαμό Μοτοσικλετιστών (ΕΟΜΟ), Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) και Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες ενώ διενεργήθηκαν και ενεδρευτικά οδοφράγματα σε διάφορα σημεία. Στα πλαίσια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 58 υποστατικά ενώ έγιναν και 37 ανακοπές οχημάτων».

Σημείωσε ακόμα ότι «συνελήφθησαν τρία πρόσωπα τα οποία διέμεναν παράνομα στην Δημοκρατία εναντίον των οποίων θα εξασφαλιστούν διατάγματα κράτησης και απέλασης τους. Επίσης συνελήφθησαν τρία πρόσωπα τα οποία διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία και  εργοδοτούνταν παράνομα, ενώ εναντίον τους και των εργοδοτών τους αναμένεται να καταχωρηθούν υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για αδικήματα μέθης, ανησυχίας και κακόβουλης ζημιάς, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε ποινική υπόθεση, η οποία θα καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου».

Παράλληλα, «στα πλαίσια αντιμετώπισης της πρόκλησης οχληρίας από κέντρα αναψυχής  διενεργήθηκαν από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και των αστυνομικών σταθμών Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας έλεγχοι σε κέντρα αναψυχής από τους οποίους καταγγέλθηκαν 8 υποστατικά για συνολικά 21 καταγγελίες. Οι καταγγελίες αφορούσαν αδικήματα λειτουργίας κέντρων αναψυχής χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, χωρίς άδεια λειτουργίας από την αρμόδια δημοτική αρχή, χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και χωρίς άδεια εκπομπής ήχου».

Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε, ακόμα, ότι «οι συντονισμένες επιχειρήσεις και δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και της κάθε μορφής παραβατικότητας θα συνεχιστούν για όλη την καλοκαιρινή περίοδο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top