ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ξεσπά πολύτεκνη μητέρα στο «Τ»: Της έκοψαν το ΕΕΕ και το επίδομα τέκνου - «Δεν έχουμε να φάμε, θα μείνουμε άστεγοι»

Ξεσπά πολύτεκνη μητέρα στο «Τ»: Της έκοψαν το ΕΕΕ και το επίδομα τέκνου - «Δεν έχουμε να φάμε, θα μείνουμε άστεγοι»

Πολύτεκνη μητέρα, καταγγέλλει στο «T», την αποκοπή του επιδόματος τέκνου, ισχυριζόμενη ότι δεν της δόθηκε εξήγηση για τον λόγο διακοπής του.

Η πολύτεκνη μητέρα, μιλά στο «T», μεταφέροντας με κάθε επιφύλαξη την ιστορία της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μητέρα, συζεί με τον πατέρα των παιδιών της ο οποίος το 2019 διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια, η οποία τον κατέστησε ανίκανο προς εργασία.

Η ίδια, όπως εξηγεί,  πριν την απόκτηση των παιδιών της εργαζόταν σε πλήρη απασχόληση εργασία, ωστόσο μετά την γέννηση των παιδιών της (2016) και το θέμα υγείας του συζύγου της δεν μπορούσε να εργάζεται παρότι έψαχνε εργασία με μερική απασχόληση.

Τα κύρια προβλήματα της οικογένειας ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες όταν έγινε αποκοπή του επιδόματος τέκνου και Ε.Ε.Ε, τα οποία ήταν και το μοναδικό τους εισόδημα, όπως ισχυρίζεται..

«Είμαι πολύτεκνη μητέρα με πέντε παιδιά κάτω των 8 χρονών με το μικρότερο να είναι 11 μηνών. Από τον Μάρτιο δεν έχω λάβει οποιαδήποτε πληρωμή για το επίδομα τέκνου, παρότι έχω αποταθεί στο Υφυπουργείο Πρόνοιας, δεν έχω λάβει κάποια εξήγηση. Επιπρόσθετα έχει κοπεί το Ε.Ε.Ε για το οποίο έχω κάνει ένσταση αλλά ακόμη εξετάζεται. Μας έχουν στο περίμενε από την Διαχείριση Επιδομάτων παρότι κατέθεσα όλα τα χαρτιά που μου έχουν ζητηθεί και δεν λείπει απολύτως τίποτα».

Με θέματα υγείας ο πατέρας των παιδιών

Όπως αναφέρει η ασθένεια του συζύγου της ανέτρεψε τα πάντα, καθώς θεωρείται ανίκανος για εργασία. Η ίδια σηκώνει μεγάλο βάρος ως πολύτεκνη μητέρα, μιας και οι ώρες που μπορεί να εργαστεί είναι στη βάση μερικής απασχόλησης λόγω των παιδιών.

«Προσωπικά θέλω να εργαστώ, ωστόσο λόγω των παιδιών και της ασθένειας του συμβίου μου (πατέρας των παιδιών μου), μπορώ μόνο part time...Ο πατέρας των παιδιών μου δεν εργάζεται λόγω σοβαρής ασθένειας (macroadenoma) και έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι είναι ανίκανος για εργασία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες το γνωρίζουν.Μακάρι να γύριζε ο τροχός πίσω και ο άντρας μου να μην αρρωστούσε»

Κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι

Σύμφωνα με την μητέρα, εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχουν πληρώσει ενοίκιο στον ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

«Μένουμε σε ενοικιαζόμενη κατοικία εδώ και 9 χρόνια. Εδώ και 4 μήνες δεν πληρώνω και ο ιδιοκτήτης θέλει τα λεφτά του. Στο Γραφείο Ευημερίας είναι οι μόνοι που προσπαθούν να με βοηθήσουν αλλά δεν μπορούν πολλές φορές να επικοινωνήσουν ούτε οι ίδιοι με κάποιο αρμόδιο λειτουργό. Ζητώ βοήθεια από την Υφυπουργό Πρόνοιας να κοιτάξει το θέμα μου επειδή όπου και να είσαι θα είμαστε άστεγοι.

Το επίδομα τέκνου ήταν το μοναδικό εισόδημα που είχαμε να περάσουμε μέχρι να εξεταστεί η ένσταση που έχω κάνει για το Ε.Ε.Ε. Μας το έκοψαν και αυτό χωρίς εξήγηση.

Εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχω φαγητό για τα παιδιά μου είμαστε σε τραγική κατάσταση και δεν μπορώ να περιμένω περισσότερο επειδή υπάρχουν υποχρεώσεις που τρέχουν και έχω τα δυο μου παιδιά με ειδικό γάλα και πάνες. Ενώ σε λίγο καιρό θα είμαστε άστεγοι».

Φανερά αγανακτισμένη η μητέρα καταλήγει: «Είναι δυνατόν να ζούμε στην Κύπρο του 2024, να ξυπνάς το πρωί τα μωρά σου να ζητούν ένα ψωμί και να μην έχεις; Σε λίγο καιρό θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά εγώ δεν θα στείλω τα μωρά μου διότι δεν έχω λεφτά, δεν έχω καθόλου εισόδημα».

Νιώθω ντροπή για το κράτος και την οργάνωση πολυτέκνων. Είμαι πολύτεκνη μάνα και υποτίθεται διεκδικούν τα δικαιώματα μας αλλά μόνο για το συμφέρον τους. Υποτίθεται βοηθούν, όμως καμία σχέση. Ο κόσμος εκεί έξω υποφέρει για τα λάθη τους. Είμαι εδώ ότι αποδεικτικά ή έγγραφα ζητήσουν να τα καταθέσω ξανά και ξανά, φτάνει και οι υπηρεσίες να μου εξηγήσουν το λόγο της αποκοπής για να μπορώ να φέρω όλα τα απαραίτητα έγγραφα ως απόδειξη για την ένσταση μου».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top