LIKE ONLINE

Ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει να βάζετε ξυπνητήρι το Σαββατοκύριακο

Ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει να βάζετε ξυπνητήρι το Σαββατοκύριακο

Η διατήρηση ενός τακτικού μοτίβου ύπνου, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής των νυχτερινών πάρτι, βοηθά στη διατήρηση αυτού του κύκλου και επιτρέπει στο σώμα να επαναφορτιστεί σωστά.

Καθώς η εβδομάδα τελειώνει, πολλοί από εμάς περιμένουν με ανυπομονησία την ευκαιρία να ξεκουραστούν το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, συχνά, τα σχέδιά μας για χαλάρωση μετατρέπονται γρήγορα σε εξόδους μέχρι αργά το βράδυ, αφήνοντάς μας κάθε άλλο παρά αναζωογονημένους.

Η ειδικός σε θέματα ύπνου Lisa Artis, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του The Sleep Charity στο Doncaster, συμβουλεύει να μην βάζετε ξυπνητήρι τα Σαββατοκύριακα για να επωφεληθείτε πραγματικά από το ρεπό σας.

Η Artis εξηγεί ότι ενώ μπορεί να έχουμε μια έκρηξη ενέργειας τα βράδια της Παρασκευής μετά από μια κουραστική εβδομάδα, το να πιέζουμε το σώμα μας στα όρια με το να μένουμε έξω μέχρι αργά μπορεί να οδηγήσει σε μια περίεργη συνθήκη που την έχει ονομάσει «χρέος ύπνου». Αυτό το χρέος ύπνου, προειδοποιεί, θα έχει παρατεταμένο αντίκτυπο καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, με τον εγκέφαλό μας να παλεύει να αναπληρώσει την ανάπαυση.

«Το να χαλαρώνετε το Σαββατοκύριακο μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά κάνει πολύ καλό στο σώμα σας - ειδικά όταν πρόκειται για ύπνο», δήλωσε η Artis στη Daily Mail. Τονίζει τη σημασία της διατήρησης του κιρκαδιανού ρυθμού μας, του φυσικού 24ωρου κύκλου του σώματος που ρυθμίζεται από τον υπερκασματικό πυρήνα στον υποθάλαμο.

Η διατήρηση ενός τακτικού μοτίβου ύπνου, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής των νυχτερινών πάρτι, βοηθά στη διατήρηση αυτού του κύκλου και επιτρέπει στο σώμα να επαναφορτιστεί σωστά. Ένα από τα βασικά συστατικά αυτής της αναζωογόνησης είναι ο αδιάλειπτος ύπνος, ο οποίος επιτυγχάνεται καλύτερα απενεργοποιώντας τα ξυπνητήρια τα Σάββατα και τις Κυριακές, ώστε να υπάρχει φυσική ώρα αφύπνισης.

Συνοψίζοντας, ενώ οι κοινωνικές δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου μπορεί να είναι δελεαστικές, η προτεραιότητα στην ξεκούραση και η αποφυγή των συναγερμών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική σας ευεξία.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top