ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πατείς με, πατώ σε» τα εστιατόρια τον Δεκαπενταύγουστο – Οι τιμές που θα επικρατούν ανά άτομο

«Πατείς με, πατώ σε» τα εστιατόρια τον Δεκαπενταύγουστο – Οι τιμές που θα επικρατούν ανά άτομο

Ξεκίνησαν ήδη οι κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ενώ την τιμητική τους φαίνεται ότι θα έχουν οι παραλιακές περιοχές του νησιού. Ταυτόχρονα, παρότι οι τιμές που θα επικρατούν ποικίλουν μεταξύ τους, δεν παύουν να είναι «τσιμπημένες» λόγω ακρίβειας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Νεόφυτος Θρασυβούλου, αναφέρθηκε τόσο στα ποσοστά πληρότητας των εστιατορίων την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όσο και για τις τιμές που θα επικρατούν ανά άτομο.

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδούλου, «οι κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο έχουν ήδη ξεκινήσει σε ταβέρνες και εστιατόρια και φαίνεται ότι, θα είναι ικανοποιητικές. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι, από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου μέχρι και την τελευταία, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κρατήσεις, ενώ την τιμητική τους θα έχουν όπως κάθε χρόνο άλλωστε, οι παραλιακές περιοχές».

Ευελπιστούμε, συνέχισε ο κ. Θεοδούλου, «ότι αυτό θα είναι μια «ένεση» για τους εστιάτορες, που θα βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί, λόγω ακρίβειας. Μέχρι στιγμής, παρατηρήθηκε μειωμένη κίνηση της τάξης του 25% και 30%, κάτι το οποίο μας ανησυχούσε ιδιαίτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, το ποσοστό πληρότητας στα εστιατόρια που βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 80% και 90%, ενώ στις ορεινές περιοχές γύρω στο 60%.

Οι τιμές που θα επικρατήσουν σε ταβέρνες και εστιατόρια

Ερωτηθείς για τις τιμές που επικρατούν σε ταβέρνες και εστιατόρια την περίοδο τους Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Θεοδούλου απάντησε πως, οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω ακρίβειας, ενώ προβλήματα στις επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. «Εμείς κάναμε έκκληση στους επιχειρηματίες, να συγκρατήσουν τις τιμές όσο πιο χαμηλά μπορούν, ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να προσέλθει στα εστιατόρια. Στόχος μας είναι να μπορεί ο Κύπριος καταναλωτής να μπορεί να εξυπηρετηθεί και να ευχαριστηθεί την έξοδό του στο μέγιστο βαθμό», είπε.

Όσο αφορά τις ψαροταβέρνες, οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 20 και 30 ευρώ ανά άτομο, ενώ για τα υπόλοιπα εστιατόρια και ταβέρνες, οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 15 και 20 ευρώ το άτομο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top