Διπλή σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Κρήτης - Νότια του Ηρακλείου το επίκεντρο

Διπλή σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Κρήτης - Νότια του Ηρακλείου το επίκεντρο

Δύο σεισμοί μεγέθους 4 και 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα (με διαφορά μόλις δύο λεπτών) στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Κρήτης.

Ο πρώτος σεισμός (ώρα 10:22) είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου.

Ο δεύτερος σεισμός (ώρα 10:23) είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πύργου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τους κατοίκους του Ηρακλείου, χωρίς να υπάρχουν - μέχρι και αυτή την ώρα - αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε την πρώτη σεισμική δόνηση στα 4,5 Ρίχτερ και τη δεύτερη στα 4,8 Ρίχτερ.


seismos_kriti
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αστυνομία για υπόθεση Σάντυ: Καμία τεκμηρίωση για τις σοβαρές καταγγελίες - «Ψευδές και κατασκευασμένο» το αφήγημα

Αστυνομία για υπόθεση Σάντυ: Καμία τεκμηρίωση για τις σοβαρές καταγγελίες - «Ψευδές και κατασκευασμένο» το αφήγημα

Το πόρισμα της πολύμηνης αστυνομικής διερεύνησης για την υπόθεση «Σάντυ» και τις καταγγελίες που είχαν δημοσιοποιηθεί μέσω του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, με τον Αρχηγό Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη να δηλώνει ότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να στοιχειοθετεί τα σοβαρά αδικήματα που είχαν καταγγελθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE