ΥΓΕΙΑ

Σύκα: Τα πολύτιμα οφέλη τους για το δέρμα και τα μαλλιά

Σύκα: Τα πολύτιμα οφέλη τους για το δέρμα και τα μαλλιά

Πώς να τα χρησιμοποιήσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Τα σύκα είναι ένα κατεξοχήν αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Γνώριζες όμως ότι πρόκειται επίσης για ένα φρούτο με ιδιότητες εξαιρετικά ευεργετικές για το δέρμα και τα μαλλιά;

Τα σύκα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που προστατεύει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση των σωστών επιπέδων ενυδάτωσης στα κύτταρα του δέρματος. Είναι επίσης πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και Ε, που θρέφουν το δέρμα. Ομοίως, θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής, βοηθούν στη βελτίωση της υγείας και της ανάπτυξης των μαλλιών.

Μάσκα προσώπου

Τα σύκα περιέχουν φυσικά ένζυμα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην απαλή απολέπιση του δέρματος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτοντας μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για DIY μάσκα προσώπου με σύκο και γιαούρτι που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι.

Πάρε δύο φρέσκα σύκα. Αφού τα πλύνεις, αφαίρεσαι τη σάρκα τους και πολτοποίησέ τη. Προαιρετικά, πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Πλύνε το πρόσωπό σου και στέγνωσέ το. Άπλωσε ομοιόμορφα τη μάσκα στο πρόσωπό σου και άφησέ τη να δράσει για 15-20 λεπτά.

Μάσκα μαλλιών

Τα σύκα μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν σε μάσκες μαλλιών λόγω του πλούσιου διατροφικού τους προφίλ. Ακολουθεί μια εύκολη DIY συνταγή για μάσκα μαλλιών από σύκο, μέλι και λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο) που μπορεί να σε βοηθήσει να θρέψεις τα ξηρά μαλλιά σου και να τους δώσεις μια πιο απαλή υφή και πιο λαμπερή εμφάνιση.

Βάλε δύο ώριμα σύκα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο) και μια κουταλιά της σούπας μέλι μέχρι να δημιουργήσεις μια λεία πάστα. Εφάρμοσε τη μάσκα στα μαλλιά σου, ξεκινώντας από τις ρίζες και φτάνοντας μέχρι τις άκρες. Άφησε τη μάσκα να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Ξέπλυνε τη μάσκα με ζεστό νερό και λούσε τα μαλλιά σου ως συνήθως.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top