ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περβόλια: Αποξήλωσαν δύο παράνομα υποστατικά στη θαλάσσια περιοχή «Φάρος»

Περβόλια: Αποξήλωσαν δύο παράνομα υποστατικά στη θαλάσσια περιοχή «Φάρος»

Στη θαλάσσια περιοχή «Φάρος» στα Περβόλια συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας με τη συνοδεία αστυνομικών, προχώρησαν σήμερα με οδηγίες του Επάρχου, στην αποξήλωση δύο υποστατικών που σύμφωνα με τις αρχές λειτουργούσαν παράνομα. 

Οπως ανέφερε ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου «τα υποστατικά που βρίσκονται στην παραλία των Περβολιών είναι περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται με βάση οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού από πλευράς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Με βάση αυτές τις οδηγίες τα δύο υποστατικά εμπίπτουν στις περιπτώσεις στις οποίες προβαίνουμε είτε σε αποξήλωση είτε σε κατεδάφιση» είπε.

Πρόσθεσε ότι με δικές του οδηγίες από τις 07.30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης ολοκλήρωσαν την αποξήλωση του πρώτου υποστατικού και στη συνέχεια θα αποξηλωνόταν και το δεύτερο. Μαζί με τα συνεργεία υπάρχουν και λειτουργοί της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, αφού αυτά τα υποστατικά λειτουργούν παρανόμως με γεννήτριες, κάτι που απαγορεύεται, ανέφερε.

Εξήγησε ότι «έχουμε ενημερωθεί πως στη γεννήτρια ενώνονται με καλώδια άλλες συσκευές για φωτισμό, για μουσική και ψυγείο, κάτι που θεωρείται επικίνδυνο. Έδωσα ήδη οδηγίες όπως φύγουν και οι γεννήτριες από την περιοχή, ενώ όπως πληροφορήθηκα οι παρανομούντες τις έχουν ήδη μετακινήσει».

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηστεφάνου οι περιπτώσεις με τα δύο υποστατικά στα Περβόλια «έρχονται να προστεθούν στη συνέχεια άλλων παρόμοιων ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, αφού ανάλογο υποστατικό που λειτουργούσε παράνομα στη περιοχή Αλαμινού αποξηλώθηκε».

Πρόσφατα, συνέχισε «στη περιοχή Περβολιών υπήρχε περίπτωση με πλατφόρμα η οποία επίσης αποξηλώθηκε. Ακόμα στη περιοχή του 'Φάρου' στα Περβόλια υπάρχει περίπτωση που εδώ και καιρό οδηγήθηκε στο Δικαστήριο ενώ μια δεύτερη περίπτωση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου από τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λάρνακας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού, Κύπρος Ανδρονίκου ανέφερε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε διαβουλεύσεις με τον Επαρχο Λάρνακας καθώς και με διάφορα άλλα αρμόδια Τμήματα που έχουν σχέση με τις παραλίες. Ως Δήμος και ως Δήμαρχος ζητούσαμε μια μικρή παράταση 20 – 30 μέρες, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που έρχεται για να απολαύσει τη θάλασσα και να δροσιστεί με ένα χυμό, ένα νερό, ένα παγωτό», ανέφερε.

Δυστυχώς συνέχισε «αυτό δεν κατέστη δυνατό και είμαστε στη δυσάρεστη θέση να κατεδαφίζουμε σήμερα δύο περίπτερα με απόφαση του Επάρχου Λάρνακας και έπειτα από καταγγελίες του Τμήματος Περιβάλλοντος και άλλων αρμοδίων Τμημάτων».

Σε ερώτηση τι είδους άδειες θα πρέπει να έχουν τα συγκεκριμένα περίπτερα που βρίσκονται στη παραλία για να μην θεωρούνται παράνομα, ο Δήμαρχος απάντησε πως «επειδή η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε Ζώνη Προστασίας, σύμφωνα με τον Περί Παραλιών Νόμο, απαγορεύεται να υπάρχουν παραπήγματα τα οποία θεωρούνται μόνιμες οικοδομές».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των υποστατικών ανέφεραν πως είχαν υπογράψει συμβόλαια με το τέως Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών και πληρώνουν ενοίκια και φόρους, ο κ. Ανδρονίκου είπε πως «δεν θα κρίνω τις πράξεις του τέως Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, εγώ αντιμετωπίζω την κατάσταση με τα υφιστάμενα δεδομένα. Υπάρχουν πράγματι κάποια συμβόλαια υπογεγραμμένα, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια κενά στα συμβόλαια», είπε, και πρόσθεσε πως «η προσπάθεια μας, ως Δήμος και ως Δήμαρχος είναι να τηρούμε όλους τους νόμους και όλες τις προδιαγραφές σχετικά με την εκμετάλλευση των παραλιών».

Θεωρούμε, συνέχισε πως «η κατεδάφιση των δύο υποστατικών θα μπορούσε να πάρει μια παράταση 20 με 30 μέρες για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που συνηθίζει να έρχεται εδώ. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη περιοχή, οι ιδιοκτήτες των υποστατικών ήταν πολύ καλοί με τη διαχείριση του χώρου και του κόσμου και έχουμε την πεποίθηση πως θα μπορούσε να δοθεί παράταση για να μην ταλαιπωρηθούν οι ντόπιοι και ξένοι που έρχονται για να απολαύσουν τη θάλασσα», ανέφερε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top