Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Τατάρ», η διαδικτυακή "Χαβαντίς" χαρακτηρίζει «έκπληξη» τη συνάντηση του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα και γράφει ότι η συνάντηση αυτή δεν ήταν στο πρόγραμμα του κ. Ουστέλ, ο οποίος μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα για να συναντηθεί με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι το αίτημα για τη συνάντηση προήλθε από τον κ. Φιντάν. Διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον κ. Ουστέλ για τις επαφές του με αξιωματούχους ξένων χωρών σε σχέση με την Κύπρο και έστειλε μήνυμα προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Διαβίβασε, όπως γράφει, μέσω του Ουνάλ Ουστέλ, την ενόχληση της Άγκυρας για τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Ερσίν Τατάρ «ενώ διεξάγεται διπλωματικός πόλεμος με την ελληνοκυπριακή πλευρά».
Η "Αβρούπα" γράφει σήμερα ότι ο κ. Ουστέλ «έτρεξε στην Άγκυρα» κάνοντας ακόμα μία κίνηση στην προσπάθειά του να διασφαλίσει την εκλογή του στην προεδρία του ΚΕΕ στο επικείμενο εκλογικό συνέδριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας» ο κ. Ουστέλ χαρακτήρισε την συνάντηση με τον Χακάν Φιντάν «πολύ χρήσιμη» και πρόσθεσε ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. «Νιώθω μεγάλη χαρά που είδα ότι βρίσκεται σε πλήρη αρμονία η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ με τις απόψεις της μητέρας πατρίδας. Αυτό μάς δίνει δύναμη».
Ερχιουρμάν
Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Τουρκοκύπριου ηγέτη έβαλε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στη θέση της «πλευράς που θέλει λύση, κάτι που δεν του αξίζει». Τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε νέα ανάρτηση του κ. Ερχιουρμάν, ο οποίος ανέφερε ότι εξήγησαν πολλές φορές ότι οι θέσεις Τατάρ για τη λύση του Κυπριακού δεν μπορούν να φέρουν λύση και πρόσθεσε ότι ομοίως, οι προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Τατάρ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι συχνά αδύνατο να κατανοηθούν, πόσο μάλλον να γίνουν αποδεκτές.
«Χωρίς πολλές κουβέντες, μπορούμε να πούμε ότι ο Τατάρ στην πραγματικότητα λέει ότι η μη λύση είναι η λύση. Αποφεύγοντας επίμονα κάθε είδους διπλωματία και διάλογο, πόσο μάλλον διαπραγματεύσεις, σπρώχνει καθημερινά τον τουρκοκυπριακό 'λαό' όλο και πιο μακριά από τον κόσμο. Συνολικά, παρά τη βούληση των Τουρκοκυπρίων για λύση που έχει εκφραστεί πολλές φορές, ο κ. Χριστοδουλίδης τοποθετείται στη θέση της πλευράς που θέλει λύση, κάτι που δεν του αξίζει καθόλου», επεσήμανε.
Αναφερόμενος στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη είπε ότι παρόλο που για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται ως η πλευρά που θέλει λύση, «στην πραγματικότητα προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά ως προς την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του, θυμίζοντας κάπως τον [πρώην {ρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο] Παπαδόπουλο. Αυτό το λέμε και στους συνομιλητές μας στη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε.
Υποστήριξε δε ότι η πρόσφατη ιστορία με την ‘πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ στις 13 Αυγούστου’ επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτή την άποψη, λέγοντας ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει από διπλωματία. "Είναι διπλωμάτης που έχει διατελέσει και Υπουργός Εξωτερικών. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι η δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος στο κοινό σε ένα στάδιο κατά το οποίο διερευνάται ‘αν είναι δυνατή μια τριμερής συνάντηση’, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, θα μπορούσε να καταστρέψει τη διαδικασία», ανέφερε, ενώ διερωτάται γιατί το έκανε αυτό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις