ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία: Πολίτης εντόπισε άστεγο σε άθλια κατάσταση στη Λευκωσία - Σοκάρει η αντίδραση αστυνομικού

Σοβαρή καταγγελία: Πολίτης εντόπισε άστεγο σε άθλια κατάσταση  στη Λευκωσία - Σοκάρει η αντίδραση αστυνομικού

Σοκ προκαλεί σοβαρή καταγγελία του Κινήματος Οικολόγων, στην οποία περιγράφεται περιστατικό με άστεγο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πολίτης εντόπισε αργά την νύχτα άστεγο σε άθλια κατάσταση, να κοιμάται σε παγκάκι σε πάρκο της Λευκωσίας και ειδοποίησε τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Ωστόσο, δεν περίμενε την αντίδραση του επί καθήκοντι αστυνομικού, ο οποίος του ζήτησε να μεταφέρει ο ίδιος τον άστεγο στον αστυνομικό σταθμό για να διανυκτερεύσει εκεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων:

Πρόσφατα μέλος του Κινήματος Οικολόγων εντόπισε αργά την νύχτα ένα άτομο σε άθλια κατάσταση να κοιμάται σε ένα παγκάκι σε πάρκο της Λευκωσίας. Ως ευσυνείδητος πολίτης ειδοποίησε τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό στην Λακατάμεια. Ο επί καθήκοντι αστυνομικός του ζήτησε να μεταφέρει το άστεγο άτομο στο αστυνομικό σταθμό για να διανυκτερεύσει εκεί. Αυτές ήταν σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι οδηγίες που είχε.

Δυστυχώς ο πολίτης δεν είχε τέτοια δυνατότητα. Εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε καμιά άλλη υπηρεσία και δεν μπορούσε να βρει από κανένα άλλο φορέα οποιαδήποτε βοήθεια.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας των Οικολόγων απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχει οποιοδήποτε πρωτόκολλο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων. Δηλαδή όταν εντοπίζεται ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες ένα άτομο σε μια τέτοια κατάσταση, πού πρέπει να απευθυνθεί ο πολίτης και ποιες υπηρεσίες θα πρέπει να συνεργαστούν για την διαχείριση της υπόθεσης.

Προς τιμή του ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Παπαθεοδώρου αντιμετώπισε το θέμα με ευαισθησία και έδωσε οδηγίες να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως ο ίδιος ομολογεί σε επιστολή του προς το Κίνημα Οικολόγων ημερομηνίας 1ης Αυγούστου 2024 «(….) παρόλο που είναι ένα ζήτημα το οποίο κατά διαστήματα απασχολεί διάφορες υπηρεσίες της Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και την Αστυνομία εντούτοις δεν υπήρχε καταγεγραμμένο πρωτόκολλο των ενεργειών της Αστυνομίας και της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας – Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Παπαθεοδώρου μας πληροφορεί ότι «με αφορμή την εισήγηση σας η Αστυνομία σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας – Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προχώρησε στην ετοιμασία πρωτοκόλλου που αφορά την συνεργασία τους και τις ενέργειες τους για τον κατάλληλο χειρισμό περιπτώσεων αστέγων προσώπων στη βάση πάντα των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ενσωματώθηκε στην Αστυνομική διάταξη 5/62 – “Χειρισμός προσώπων που ασθενούν, βρίσκονται υπό την επήρεια ψυχοδραστικών ουσιών ή είναι άστεγοι.»

Χαιρετίζουμε την θετική ανταπόκριση του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Παπαθεοδώρου και την καθιέρωση πρωτοκόλλου για τη διαχείριση από την Αστυνομία τέτοιων περιπτώσεων. Ζητούμε να υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση του κοινού για τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου ώστε να οικοδομηθεί η συνεργασία μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας στη διαχείριση αυτού του προβλήματος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top