ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Αββακούμ: Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι του Βαρνάβα - «Προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του»

Υπόθεση Αββακούμ: Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι του Βαρνάβα - «Προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του»

Απάντηση στις καταγγελίες των δικηγόρων των εν αργία μοναχών απαντά το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα.

Όπως αναφέρεται  στην ανακοίνωση, «ο μάρτυρας παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων για να τοποθετηθεί με ευθύτητα σε ότι κι αν του τεθεί» ενώ γίνεται λόγος για «προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας του με ψεύδη, παραποιημένες και αλλοιωμένες τοποθετήσεις».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα, διοχετεύονται στον τύπο και στα μέσα ενημέρωσης, κατά τρόπο σκόπιμο, απαράδεκτο και κατακριτέο, διάφορες τοποθετήσεις των ιερομόναχων της Μονής Αββακούμ, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε σοβαρότατα σκάνδαλα οικονομικής και σεξουαλικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων της εξαπάτησης των πιστών, άλλων κληρικών και της ανερυθρίαστης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου προς ίδιον όφελος, εναντίον του πελάτη μας και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό τους, δηλώνεται απερίφραστα και προς πάσα κατεύθυνση πως ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, τηρώντας την ίδια υπεύθυνη στάση που υιοθέτησε εξ αρχής, αντί να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα προς δημιουργία εντυπώσεων με απώτερο σκοπό την ανάπλαση της έκπτωτης ηθικής υπόστασης των ιερομόναχων στην κοινή γνώμη, παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων για να τοποθετηθεί με ευθύτητα σε ό,τι κι αν του τεθεί. Η προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του, με ψεύδη, παραποιημένες κι αλλοιωμένες τοποθετήσεις όχι απλώς δεν αγγίζουν τον ίδιο, αλλά δεικνύουν έτι περαιτέρω την κακοπιστία του κινήτρου αυτών των προσώπων που μόλις αντιλήφθηκαν πως είχαν περιέλθει εις γνώσιν του τα όσα τους καταλογίζει, επιστράτευαν τη φιλική τους σχέση, με κολακείες και επίπλαστα μηνύματα ενδιαφέροντος, για να τον αποτρέψουν από το να αποκαλύψει τα όσα βδελυρά φέρεται να διαπίστωσε μέσα από βιντεογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα.

Καίτοι θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα να τοποθετηθεί επισταμένως στη δημόσια σφαίρα, απέχει συνειδητά από το λαϊκό δικαστήριο που κάποιοι επιχειρούν με μανία να διοργανώσουν για δικούς τους, ιδιοτελείς σκοπούς. Εξάλλου, η εν λόγω τακτική είναι προσφιλής και χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών που, στη δίνη των αποκαλύψεων, σπεύδουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, όπως φέρεται να έπρατταν και με ένα σημαντικό μέρος των πιστών που επισκέπτονταν τη Μονή Αββακούμ για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους, που κατασπαταλείτο προς τέρψιν διαφόρων επιθυμιών.

Τέλος, τίθεται στους διαπρύσιους κήρυκες και αυτόκλητους προασπιστές του δικαίου, που αίφνης αυτοαναγορεύονται σε κατόχους της απόλυτης αληθείας και της άμεμπτης ηθικής, ότι η όποια καταγγελία, που δεν έχει οδηγήσει καν στην καταχώρηση ποινικής υπόθεσης, τίποτα δεν έχει να καταδείξει για το οποιοδήποτε πρόσωπο. Το τεκμήριο αθωότητας παραμένει αναλλοίωτο και έκαστος οφείλει να το σέβεται. Πρωτίστως, ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει, για τους λόγους που μία καταγγελία υποβάλλεται μετά τις αποκαλύψεις εναντίον του προσώπου που τις έφερε στο φως, ενώ για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τίποτα μεμπτό δεν είχαν να του καταλογίσουν.

Επαναλαμβάνεται μετ' επιτάσεως, πως ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας παραμένει στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για οτιδήποτε χρειαστούν. Μόνο σε αυτούς λογοδοτεί και μόνο εάν και όποτε πρέπει. Οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα τον κίβδηλο αγώνα τους για τη λαϊκή δικαίωση που τόσο επιζητούν, ανεξάρτητα από το εάν δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με παραποιημένες και ψευδείς τοποθετήσεις και λοιδορούν ανθρώπους, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν αυτά που φέρεται να είναι αδικαιολόγητα. Με αυτά τα δεδομένα, είναι η πρώτη και τελευταία φορά δημόσιας τοποθέτησης του Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top