ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σε απόγνωση μονογονιός: «Δεν μπορούμε κ.Χριστοδουλίδη και βουλευτές - Παλεύω μέρα νύχτα να σας πληρώσω - Μας έχετε εξευτελίσει»

Σε απόγνωση μονογονιός: «Δεν μπορούμε κ.Χριστοδουλίδη και βουλευτές - Παλεύω μέρα νύχτα να σας πληρώσω - Μας έχετε εξευτελίσει»

Στα όρια οικονομικής κατάρρευσης βρίσκονται αρκετοί μονογονιοί στην Κύπρο. Ανάμεσα τους και μια μητέρα η οποία παλεύει μόνη της να επιβιώσει μέσω μιας μικρής επιχείρησης την οποία λειτουργεί.

Κραυγή απόγνωσης από μητέρα μονογονιό η οποία με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την απογοήτευση και αγανάκτηση της.

«Που να βρω το δίκαιο μου, ποια κυβέρνηση ακριβώς στηρίζει του μονογονιούς...», αναφέρει στην ανάρτηση της, θίγοντας το θέμα για το στεγαστικό , τα δάνεια αλλά και την δυσκολία επιβίωσης των μονογονέων, οι οποίοι πασχίζουν μέσα από την εργασία τους, να τα βγάλουν πέρα και να προσφέρουν στα παιδιά τους μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής.

«Ξεκινούν σχολείο τα μωρά μας! Αγχώνομαι από τώρα για τον Σεπτέμβρη. Τα μαθήματα, τα ρούχα, η βαλίτσα, η γραφική ύλη κτλ κτλ. Αν έχεις και μωρό με ΔΕΠΥ εργοθεραπείες.. Και χίλια άλλα...Τα ενοίκια στον Θεό. Δεν μπορούμε κύριε Νίκο Χριστοδουλίδη να ενοικιάσουμε σπίτι να μείνουμε».

Εν συνεχεία αναφέρει: «Προσπάθησα να έχω μια μικρή επιχείρηση. Αλλά αντί να με βοηθήσουν να σταθώ μου στέλνουν επιστολές για τις καθυστερημένες κοινωνικές μου ασφαλίσεις! Οι οποίες τοκίζονται κιόλας και δεν ξοφλάς ποτέ όσο κι αν τρέχεις να πληρώσεις! Μας έχετε διαλύσει κύριοι. Έπρεπε να ντρέπεστε όλοι σας! .... Παλεύω μέρα νύχτα με τον κόπο μου να δουλέψω να σας πληρώσω αλλά με προλαβαίνουν τα απρόοπτα που έχουμε όλοι μας! Ζω σε μια χώρα που με κάνει να νιώθω αηδία....Γυρίστε κύριοι βουλευτές να δείτε τα προβλήματα μας!! Σας σιχάθηκε η ψυχή μου! Δεν έχω κάτι να χάσω πια! Τα πιάσατε όλα!»

Όσα αναφέρει η μητέρα στο «Τ» - «Ο γιος μου έχει μόνο εμένα»

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την μητέρα, η οποία αναφέρθηκε σε πληθώρα προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μονογονιοί.

Οπως εξηγεί στο «Τ»: « Ενα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι εμείς οι μονογονιοί δεν μπορούμε να ενοικιάσουμε. Ακόμα ένα θέμα, για να αλλάξω αυτοκίνητο, οι τράπεζες δεν μας κάνουν δάνεια. Έπρεπε να φυλάξω μόνη μου. Κατάφερα να πιάσω ένα άλλο αυτοκίνητο, όμως επειδή ήταν παλιό, άρχισε και αυτό να βγάζει θέματα και πληρώνω συνέχεια φθορά αυτοκινήτου. Έχω όλα αυτά τα άγχη καθημερινά και έχω πάνω μου και πολλά θέματα υγείας. Ο γιος μου έχει μόνο εμένα»

Φανερά απογοητευμένη δηλώνει : «Πως εγώ θα σηκώσω κεφάλι με όλα αυτά; Και όλα τα υπόλοιπα που ανάφερα στο ποστ. Όταν είσαι μονογονιος και μάλιστα χωρίς διατροφή καλείσαι να βρεις λύσεις για όλα και να βγάλεις 2 μισθούς. Επίσης επειδή κάποιοι θα διερωτηθούν γιατί δεν πιάνω διατροφή δεν είχα τα χρήματα να πάω σε δικηγόρο και είχα τότε αποταθεί στο Γραφείο Ευημερίας για να μου δώσει δικηγόρο το κράτος. Είχα πάει 2-3 στο οικογενειακό δικαστήριο τότε και μου έλεγαν για πολύ καιρό ότι περίμεναν την έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας! Κουράστηκα και σταμάτησα! Μάσησα την αξιοπρέπεια μου και προχώρησα».

To ThemaOnline λαμβάνει συχνά μηνύματα αγανάκτησης και εξαθλίωσης από μονογονιούς, οι οποίοι ζητούν από το κράτος να ακουστούν τα προβλήματα τους και να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Δείτε την ανάρτηση της:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top