ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η…ξεχασμένη Πολιτική ομάδα Κυπριακού - Πέρασαν τέσσερις μήνες από τη σύστασή της

Η…ξεχασμένη Πολιτική ομάδα Κυπριακού - Πέρασαν τέσσερις μήνες από τη σύστασή της

Στις 26 του περασμένου Απριλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, είχε ανακοινώσει τη σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, της οποίας ο ρόλος θα είναι συμβουλευτικός προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι η ομάδα Κυπριακού αποτελείται από τους, Παναγιώτη Δημητρίου, Κρις Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Κουκουμά, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύση Παντελίδη, Σταύρο Αγγελίδη, Γιώργο Γεωργίου, Μενέλαο Κυπριανού, Γιώργο Ποίζη, Χρίστο Ιωσηφίδη και Κυριάκο Τσιμίλλη. Από τότε μέχρι σήμερα αν και πέρασαν τέσσερις μήνες, δεν πραγματοποιήθηκε καμία συνεδρίαση της εν λόγω ομάδας, παρά τα γεγονότα τα οποία ακολούθησαν στο κυπριακό με αποκορύφωμα την τελευταία εξέλιξη, τη βολιδοσκόπηση εκ μέρους της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για τριμερή συνάντηση, η οποία έπεσε στο κενό, λόγω της αρνητικής στάσης του Ερσίν Τατάρ.

Η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο γνωστός νομικός και μέλος της ομάδας εκ μέρους του ΔΗΣΥ Χρίστος Τριανταφυλλίδης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του την οποία κοινοποιεί και προς την Πρόεδρο του κόμματός του Αννίτα Δημητρίου, ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού. Σημειώνει ότι προβαίνει στην ενέργεια αυτή, για να εκφράσει τον προβληματισμό του και την ανησυχία του, «δια τη μη σύγκληση έστω και μία φορά της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού» η οποία όπως αναφέρει, αποτελείται από πρόσωπα με εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα. Ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης σημειώνει πως τα πρόσωπα τα οποία αποτελούν την ομάδα κυπριακού, έχουν υποδειχθεί από τις πολιτικές δυνάμεις, στις οποίες ο ίδιος ο Πρόεδρος τη; Δημοκρατίας έχει αποταθεί.

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύσταση Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού λήφθηκε για λόγους καλύτερου συντονισμού μεταξύ του ιδίου και των κομμάτων, ωστόσο βρίσκεται σε αδράνεια.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θέλουμε μεγαλύτερη παρουσία της ΕΕ στην περιοχή

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι έχουν συμφέρον να βοηθήσουν την Κύπρο στο Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στη γαλλική «Le Figaro». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  μεταξύ άλλων υπέδειξε πως στην περίπτωση της Ουκρανίας, οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι όσον αφορά τη μη νομιμότητα της ρωσικής εισβολής, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις κάτι που στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ωστόσο σημείωσε, «δεν το βρίσκουμε αυτό στην Κύπρο», λέγοντας πως η Τουρκία έχει πολύ καλές σχέσεις με ορισμένα κράτη, είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό βλήματος στη θάλασσα της Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top