ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 09 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 09 Αυγούστου

Οι εξελίξεις σε σχέση με το τερματικό στο Βασιλικό, η κατάσταση όσον αφορά το Κυπριακό, η αναμονή των αντίποινων κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, η επίσκεψη του Υφυπουργού Μετανάστευσης στην Αυλώνα, καθώς και η επιστροφή του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη και η 16η θέση που έλαβε η Βέρα Τουγκολούκοβα στη Ρυθμική Γυμναστική στους Ολυμπακούς είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Αυτοεγκλωβισμένη η κυβέρνηση» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση είτε θα πληρώσει τα "λύτρα" που ζητά η κινέζικη εταιρεία CPP για να επιστρέψει το πλοίο «Προμηθέας» που ανήκει στην ΕΤΥΦΑ, είτε θα υποχρεωθεί να νοικιάσει πλοίο προς 100 εκ το χρόνο. Αλλού αναφέρει ότι μέρος της τιμωρίας της Χεζμπολλάχ είναι η καθυστέρηση της απάντησης, με το Ισραήλ να προειδοποιεί πως θα εξαλείψει και τον νέο ηγέτη της Χαμάς Γιαχιά Σινουάρ. Γράφει, επίσης, ότι το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά καταγγελία ότι 6χρονος αποκοιμήθηκε στο κάθισμά του σε λεωφορείο και δεν τον αναζήτησε κανείς για μιάμιση ώρα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η Τουρκία φοβάται ότι θα την εκθέσει ο Τατάρ» γράφει ότι μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτελούν δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο που θέλουν την Αγκυρα να είναι ενοχλημένη με τη συμπεριφορά του Ερσίν Τατάρ για τον τρόπο που χειρίστηκε τις βολιδοσκοπήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση ρίχνει την μπάλα για το θέμα της αφαίρεσης του συρματοπλέγματος από τη νεκρή ζώνη στην Αστυνομία αναμένοντας να ετοιμάσει έκθεση για την επιχειρησιακή χρησιμότητά του. Γράφει επίσης ότι Σύρος που κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για το αδίκημα της παρακολούθησης εκπαίδευσης για τέλεση αδικημάτων τρομοκρατίας αφέθηκε ελεύθερος λόγω αδράνειας στην απέλασή του.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από κύριο τίτλο «Σε ρόλο γέφυρας αναμένοντας το χτύπημα» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι Ισραηλινοί πολίτες και φρουροί ασφαλείας συρρέουν σε Κύπρο και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, ενώ η Αστυνομία εφαρμόζει πλάνο λόγω ενδεχόμενων αντιποίνων του Ιράν. Γράφει επίσης ότι η Βέρα Τουγκολούκοβα πήρε την 16η θέση τελικά στη Ρυθμική Γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας θετικές υποσχέσεις για το μέλλον. Γράφει επίσης ότι ενδέχεται να μην  δοθεί το έργο στην DNV και να προκηρυχθούν νέες προφορές για το ηλεκτρικό καλώδιο.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πυκνώνουν τα σύννεφα γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στη γειτονιά μας…» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η ΠΕΟ ζητά η Κυπριακή Δημοκρατία να μην έχει καμία εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως προέχει η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό. Γράφει επίσης ότι σχέδιο δημιουργίας νόμιμων περιπτέρων στις παραλίες των Περβολιών προωθεί ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού μετά τον τερματισμό λειτουργίας των τεσσάρων παράνομων υποστατικών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «'Απολύτως άχρηστο' το συρματόπλεγμα στη νεκρή ζώνη» προβάλλει δηλώσεις του Υφυπουργού Μετανάστευσης Νικόλα Ιωαννίδη ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή όπου είναι εγκατεστημένο το συρματόπλεγμα στη νεκρή ζώνη, με τους κατοίκους της Αυλώνας να το χαρακτηρίζουν άχρηστο.  Αλλού αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί στη Βουλή η υιοθέτηση νομοσχεδίων για αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Αναφέρει επίσης ότι η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε κέρδη 270 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του  2024.

H εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Με ραδιουργίες κρατούν στο ψυγείο το Κυπριακό» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι "σκόπιμα" ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης "υπέσκαψε" την προσπάθεια για κοινή συνάντηση, από το στάδιο των βολιδοσκοπήσεων για την ημερομηνία για ν’ αποφύγει το δεύτερο στάδιο των βολιδοσκοπήσεων επί της ουσίας του Κυπριακού. Γράφει επίσης ότι κλιμακώνονται οι αντιδράσεις "για το περιβαλλοντικό έγκλημα" με το φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Λυθροδόντα, Καταλιόντα και Μαθιάτη. Προβάλλει επίσης τις οικονομικές παρενέργειες του σκανδάλου στο Βασιλικό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Ο αυτοεγκλωβισμός της ε/κ πλευράς και οι παγίδες της τριμερούς» και γράφει ότι τελικά ήταν η Μαρία Άγχελα Ολγκίν Κουεγιάρ που πραγματοποίησε τις βολιδοσκοπήσεις για τριμερή συνάντηση εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ, δείχνοντας ότι είναι ενεργή και βαθιά εμπλεκόμενη. Γράφει επίσης ότι η Καμάλα Χάρις προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και αναφέρεται σε δημοσκόπηση του δικτύου CBS. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις τιμές για τα σχολικά είδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top