LIKE ONLINE

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το αστρονομικό ποσό που θα πάρει η Ιμάν Κελίφ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το αστρονομικό ποσό που θα πάρει η Ιμάν Κελίφ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ έγραψε ιστορία και εξασφάλισε μια σημαντική χρηματική αμοιβή μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της πυγμαχίας των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βράδυ της Παρασκευής (9/8), η 26χρονη νίκησε με ομόφωνη απόφαση την Κινέζα Λου-Γιανγκ στον πολυαναμενόμενο αγώνα των 66 κιλών, εδραιώνοντας τη θέση της ως μόλις η δεύτερη Αλγερινή πυγμάχος που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το ταξίδι της Κελίφ ήταν δύσκολο. Το δικαίωμά της να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών τέθηκε υπό αμφισβήτηση λόγω μιας διαμάχης που προήλθε από τον αποκλεισμό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών πέρυσι. Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) την είχε αποκλείσει αφού απέτυχε στα τεστ φύλου, με τον πρόεδρο της IBA Umar Kremlev να ισχυρίζεται ότι διέθετε χρωμοσώματα XY. Ωστόσο, κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα.

 

Παρά τη διαμάχη, η Κελίφ πέρασε με επιτυχία τα τεστ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), γεγονός που της επέτρεψε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γεννημένη ως γυναίκα και προσδιοριζόμενη πάντα ως γυναίκα, η Κελίφ δέχτηκε έντονη κριτική από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μετά από έναν αγώνα με την Ιταλίδα πυγμάχο Angela Carini, ο οποίος έληξε σε μόλις 46 δευτερόλεπτα.

Σε απάντηση στην αμείλικτη κριτική, ο πατέρας της Κελίφ, Omar Khelif, υπερασπίστηκε δημόσια την κόρη του παρουσιάζοντας το πιστοποιητικό γέννησής της στη γαλλική τηλεόραση για να αποδείξει ότι γεννήθηκε γυναίκα.

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Κελίφ εξασφάλισε 100.000 δολάρια, ποσό που απονέμεται από την IBA. Από το ποσό αυτό, το μισό θα πάει απευθείας στην Κελίφ, ενώ το υπόλοιπο μισό θα μοιραστεί μεταξύ του προπονητή της και της Εθνικής Ομοσπονδίας της Αλγερίας. Ακόμη και αν έχανε τον αγώνα, η Κελίφ θα λάμβανε 50.000 δολάρια με 25.000 δολάρια να πηγαίνουν στην ίδια και τα υπόλοιπα στον προπονητή της και την ομοσπονδία της.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top