ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων: Τι θα περιέχει το σόου και όλα όσα γνωρίζουμε - Ποιοι θα τραγουδήσουν

Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων: Τι θα περιέχει το σόου και όλα όσα γνωρίζουμε - Ποιοι θα τραγουδήσουν

Η Τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα γίνει σήμερα το βράδυ στο Παρίσι και ήδη γνωρίζουμε αρκετές από τις πτυχές της: Τι ρόλο θα παίξει ο ράπερ Snoop Dogg, τι γίνεται με τον Τομ Κρουζ και πόσο θα διαφέρει από την τελετή έναρξης.

Μετά από εβδομάδες έντονου και συναρπαστικού ανταγωνισμού, διεθνείς αθλητές σήμερα θα πουν «au revoir» στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Stade de France, χωρητικότητας 80.000 θέσεων.

Σε αντίθεση με τη φιλόδοξη τελετή έναρξης, η τελετή λήξης θα ακολουθήσει μια πιο παραδοσιακή διαδρομή. Αντί για τον υπαίθριο χώρο του Σηκουάνα, η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Stade de France, το στάδιο που έχει φιλοξενήσει μια σειρά από εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Τώρα, το στάδιο θα γεμίσει με καλλιτέχνες, χορευτές, ακροβάτες και ερμηνευτές-έκπληξη για να γιορτάσουν το τέλος των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων και να παραδώσουν τη σκυτάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Τι ώρα ξεκινά η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Η διάρκειά της θα είναι περίπου δύο ώρες.

Τι θα συμβεί στην τελετή λήξης;

Όπως συνέβη και με την τελετή έναρξης, πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή λήξης έχουν κρατηθεί κρυφές.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Παρισιού 2024 έχει ανακοινώσει ότι στην τελετή λήξης θα συμμετέχουν «πάνω από εκατό καλλιτέχνες, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες του τσίρκου». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Thomas Jolly, ο οποίος σχεδίασε επίσης την τελετή έναρξης, είπε ότι το θέμα της τελετής λήξης είναι "Records".

Οι θεατές μπορούν να περιμένουν τη συνηθισμένη παρέλαση των αθλητών, τις σημαίες των συμμετεχόντων εθνών και το κατέβασμα της Ολυμπιακής σημαίας. Ένα μέρος της τελετής λήξης είναι αφιερωμένο στην παράδοση της διοργανώτριας πόλης από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, κατά την οποία η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo θα δώσει την Ολυμπιακή σημαία στη δήμαρχο του Λος Άντζελες Karen Bass.

Παράλληλα, θα γίνουν και οι απονομές μεταλλίων του Μαραθωνίου, ενώ θα παρακολουθήσουμε την Ολυμπιακή Φλόγα να σβήνει. Υπενθυμίζεται πως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η Φλόγα καίει σε ένα αερόστατο που ίπταται από τις 2 Αυγούστου, όταν άναψε κατά την τελετή έναρξης.

Ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης;

Η πλήρης λίστα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Ωστόσο, υπήρξαν εικασίες ότι μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι Billie Eilish και Red Hot Chili Peppers όπως και τα γαλλικά συγκροτήματα Phoenix και Air.

Ο ηθοποιός Τομ Κρουζ, ο οποίος παρακολούθησε διάφορες εκδηλώσεις στους Αγώνες και αυτή τη στιγμή γυρίζει το «Mission: Impossible 8» στην Ευρώπη, φημολογείται επίσης ότι θα είναι μέρος της γιορτής λήξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τομ Κρουζ «θα πέσει από τον ουρανό» και θα τον δούμε σε βίντεο να προσγειώνεται στον λόφο του Hollywood, σε μία ακόμα στιγμή σύνδεσης του Παρισιού με το Λος Άντζελες.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Snoop Dogg στην τελετή λήξης

Ο ράπερ Snoop Dogg - ο οποίος έχει γίνει μέρος των φετινών Αγώνων καθώς έχει εμφανιστεί ως θεατής σε πολλά αγωνίσματα - θα παίξει έναν ρόλο στο τμήμα της παράδοσης κατά την τελετή λήξης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NBC news, ο καλλιτέχνης R&B H.E.R. θα εκτελέσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

 

Πότε θα γίνουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Η φλόγα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν 28 Αυγούστου-Σεπτ. 8, «θα ανάψει λίγο μετά την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Στόουκ Μάντεβιλ, την ιστορική γενέτειρα του Παραολυμπιακού αθλητισμού», σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις 25 Αυγούστου έως τις 28 Αυγούστου, περίπου 1.000 πρόδρομοι θα μεταφέρουν την Παραολυμπιακή φλόγα σε 50 πόλεις σε όλη τη Γαλλία ως μέρος της λαμπαδηδρομίας του Παρισιού 2024, αναφέρει ο ιστότοπος.

ΠΗΓΗ: Lifo.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top