ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου

Οι δηλώσεις του βουλευτή, Αβέρωφ Νεοφύτου για τον τρόπο διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, η παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, τα μνημόσυνα για την 28η επέτειο από τη θυσία Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και άλλα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «H χώρα χρειάζεται ηγέτη κι όχι σχολιαστή γεγονότων» προβάλλει στο κύριο της θέμα δηλώσεις του βουλευτή ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος, όπως γράφει, έβαλε έναν καθρέφτη της κυπριακής σκληρής πραγματικότητας μπροστά στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Αλλού αναφέρει ότι επικίνδυνη είναι η σημερινή μέρα μετά την ανακοίνωση ότι το Ιράν ετοιμάζει αντίποινα. Γράφει επίσης ότι στις 3 Σεπτεμβρίου το θέμα και τα προβλήματα του ΚΤΙΖΩ θα είναι στην Βουλή με την βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν να λέει ότι οι βουλευτές πρέπει να απαιτήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία» γράφει ότι ο συνδυασμένος κίνδυνος ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή και μιας ασύμμετρης αντίδρασης της Ρωσίας στην πρώτη εισβολή επί ρωσικού εδάφους μετά τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει ενεργοποιήσει όλα τα διπλωματικά κανάλια να υποχωρήσουν τα δυσοίωνα σενάρια. Προβάλλει επίσης έρευνα Λευκορώσων δημοσιογράφων η οποία εντόπισε μια κυπριακή εταιρεία να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός συστήματος υπερτιμολογήσεων συμβάσεων εξαγωγών ποτάσας από τη χώρα, υλικό που τελεί σε καθεστώς κυρώσεων. Αλλού αναφέρεται στα 28 χρόνια από τη θυσία Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Αλλαγή τοπίου στην Εκπαίδευση» γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι αλλαγές εστιάζουν στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης από το δημοτικό σχολείο. Αλλού αναφέρει ότι η Κοινοτική Αρχή Ίνειας εγκατέστησε αγωγό υδροδότησης μη αδειοδοτημένων κτηνοτροφικών μονάδων με το Δήμο Ακάμα να καλείται να μην υδροδοτήσει παράνομα υποστατικά. Γράφει επίσης ότι τελέστηκε χθες το μνημόσυνο των Ισάακ και Σολωμού καθώς και πορεία από μοτοσικλετιστές και δρομείς στις βουνοκορφές της ελεύθερης Κύπρου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Μεγάλη ανησυχία από τους πολίτες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή» και γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα, οι Κύπριοι ανησυχούν πολύ περισσότερο από πολίτες σε άλλες χώρες της ΕΕ. Γράφει αλλού ότι μόνο ένας στους τρείς διαβάζει βιβλία με την Κύπρο να βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη και το ποσοστό ανάμεσα στους νέους να φθάνει μόλις στο 25%. Προβάλλει επίσης την προειδοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ότι βλέπει ‘πληθωρισμό απληστίας’ με ραγδαία ανάπτυξη των τιμών σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που αφορούν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top