ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου

Η τεράστια πυρκαγιά στην Αττική είναι το κύριο θέμα σχεδόν σε όλα τα πρωτοσέλιδα σήμερα. Οι εφημερίδες κάνουν επίσης αναφορά στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, θέματα εργασιακά και οικονομικά.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Πύρινος όλεθρος» γράφει ότι τα μέτωπα στην Αττική είναι σε Πεντέλη, Μαραθώνα, Διόνυσο, Βριλήσσια, Γέρακα και Χαλάνδρι και πως η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε πολλά σημεία. Σε άλλο θέμα γράφει για άλλο ένα μεγάλο ναυάγιο κι αναφέρεται σε παραδοχή του Υπουργού Ενέργειας στο ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί η ηλεκτρική διασύνδεση. Αλλού γράφει για κρίσιμες ώρες στην Μέση Ανατολή και πως το Ισραήλ περιμένει απευθείας χτύπημα από το Ιράν.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Αποφάσεις εντός Αυγούστου για Great Sea Interconnector» γράφει ότι στη ΡΑΕΚ είναι στραμμένα τα βλέμματα για την διασύνδεση και πως κρίσιμη θα είναι η τηλεδιάσκεψη στις 26 Αυγούστου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέο οργανόγραμμα για την ΜΜΑΔ με αυξημένα καθήκοντα κι αυξημένες ανάγκες. Αλλού γράφει ότι το πρώτο τετράμηνο του 2024 οι πωλήσεις ακινήτων συνέχισαν να βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στις στάχτες η Αττική» γράφει ότι ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για τα μέτωπα φωτιάς στην Αττική που εξακολουθούν να μαίνονται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο παρασκήνιο της συνάντησης του ΠτΔ με τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αλλού γράφει για μονάδα ενέργειας της ΑΗΚ μεγέθους 160 MWh και συνολικού κόστους €62 εκατ. που αναμένεται να βοηθήσει στην αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πύρινος εφιάλτης με δραματικές στιγμές για ολόκληρη την Αττική» γράφει ότι εκκενώθηκαν δεκάδες οικισμοί στη βορειοανατολική Αττική όπου έχουν καεί δάση, σπίτια και περιουσίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν με καύσιμα και πολεμικά αεροσκάφη F16 και F35 το Ισραήλ. Αλλού γράφει για εβδομάδα διαπραγματεύσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με την «μπάλα» να είναι στους ξενοδόχους.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Εκατοντάδες φεύγουν για να γλυτώσουν από την φωτιά στην Αττική» γράφει ότι εκκενώθηκαν πάνω από 25 οικισμοί καθώς δάση, σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί από τις φλόγες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγιναν 20 συλλήψεις για τους κλέφτες στην παραλία των Φοινικούδων. Αλλού γράφει ότι η Λάρνακα είναι μεταξύ των κορυφαίων καλοκαιρινών προορισμών από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top