ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι η ημέρα που όλοι οι Κύπριοι γιορτάζουν με φίλους και συγγενείς, τρώγοντας και διασκεδάζοντας. Κάποιοι προτιμούν τις ταβέρνες, άλλοι προτιμούν να γιορτάσουν στο σπίτι και φίλοι της φύσης βρίσκουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους εκδρομικούς χώρους και να ψήσουν παρέα εκεί.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, στα Κρατικά Δάση έχουν δημιουργηθεί 44 εκδρομικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας περίπου 23500 ατόμων. Οι χώροι αυτοί διαθέτουν όλες τις βασικές διευκολύνσεις για τους εκδρομείς που επιθυμούν να απολαύσουν ένα υπαίθριο γεύμα κατά τις επισκέψεις τους στα Κρατικά Δάση όπως τραπέζια, παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, αποχωρητήρια και όπου επιτρέπεται, χώρους για ψησταριές για την ετοιμασία φαγητού.

Σημειώνεται ότι, πόσιμο νερό υπάρχει σε όλους σχεδόν τους εκδρομικούς χώρους. Από τις προγραμματισμένες χημικές αναλύσεις που γίνονται για την ποιότητα του νερού, προκύπτει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πηγαία νερά καθίστανται περιστασιακά ως μη πόσιμα λόγω εισχώρησης οργανικών ουσιών οπότε και εφαρμόζονται τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα για την αποκατάσταση του προβλήματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αναρτούνται σχετικές ανακοινώσεις από το Τμήμα Δασών στις βρύσες και σε άλλα περίοπτα σημεία μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις το νερό θεωρείται πόσιμο εκτός αν υπάρχει διαφορετική σήμανση. Οι περισσότεροι εκδρομικοί χώροι διαθέτουν διευκολύνσεις και για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Διευκρινίζεται ότι, τα σημεία όπου αναγράφετε το σύμβολο (+) σημαίνει ότι, διαθέτει διευκολύνσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ στα σημεία που αναγράφεται το σύμβολο (*) σημαίνει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς.

Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι ανά επαρχία

Πάφος

Λευκωσία

 

Λάρνακα

Αμμόχωστος

Περισσότερες πληροφορίες για τους εκδρομικούς χώρους μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Σας έστειλε μήνυμα «γνωστός» στο facebook; Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τον λογαριασμό σας

• Εφραίμ Χρήστου: To τσιαττιστό του για την Β’ φάση της Εισβολής - «Ήντα πόνος, έντα κλάμα…» - Δείτε βίντεο

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top