ΥΓΕΙΑ

Αναζητάτε την ευτυχία; Τότε σταματήστε να περιμένετε αυτά τα 5 πράγματα από τους άλλους

Αναζητάτε την ευτυχία; Τότε σταματήστε να περιμένετε αυτά τα 5 πράγματα από τους άλλους

Όλοι μας αναζητούμε την ευτυχία και την ικανοποίηση στη ζωή μας, και συχνά το κάνουμε μέσα από τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους.

Οι προσδοκίες που έχουμε από τους ανθρώπους γύρω μας — είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους — μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ευτυχία μας. Όμως, πολλές από αυτές τις προσδοκίες είναι μη ρεαλιστικές και μπορούν να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση και δυσάρεστα συναισθήματα. Αν καταλάβετε ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να αφήσετε πίσω σας, μπορείτε να πετύχετε μεγαλύτερη εσωτερική ηρεμία και πραγματική ευτυχία.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εντοπίζουν πέντε προσδοκίες για τους άλλους που πρέπει να αναθεωρήσουμε εάν θέλουμε να νιώσουμε την αληθινή ευτυχία.

1. Μην περιμένετε οι άλλοι να καταλαβαίνουν τι σκέφτεστε

Είναι συνηθισμένο να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι γύρω μας θα πρέπει να καταλαβαίνουν τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας χωρίς να εμείς να χρειαστεί να τα εκφράσουμε. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τη σκέψη μας. Αν θέλουμε κάτι από τους άλλους, πρέπει να το εκφράσουμε ανοιχτά και ειλικρινά. Αποφεύγοντας την εικασία και τη σιωπή, θα αποφύγουμε την απογοήτευση και τις παρεξηγήσεις.

2. Μηναναμένετε όλοι να συμφωνούν μαζί σας

Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις, αξίες και πεποιθήσεις, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από τις δικές σας. Το να περιμένετε ότι όλοι θα συμφωνούν με εσάς ή θα επιβεβαιώνουν τις επιλογές σας είναι μη ρεαλιστικό. Σεβαστείτε την ποικιλία των απόψεων και αποδεχτείτε ότι η διαφωνία είναι μέρος της ζωής. Αντί να απογοητεύεστε όταν οι άλλοι δε συμφωνούν, ακούστε τις διαφορετικές απόψεις και προσπαθήστε να τις καταλάβετε.

3. Μη βασίζεστε στους άλλους για να σας κάνουν ευτυχισμένους

Η ευτυχία είναι μια εσωτερική κατάσταση και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις πράξεις των άλλων. Περιμένοντας τους άλλους να καλύψουν τις συναισθηματικές, ψυχολογικές ή πνευματικές σας ανάγκες, μπορεί να οδηγηθείτε σε απογοήτευση. Αναλάβετε την ευθύνη για τη δική σας ευτυχία και βρείτε τη μέσα σας. Μοιραστείτε την ευτυχία σας με τους άλλους χωρίς να περιμένετε από αυτούς να τη δημιουργήσουν για εσάς.

4. Μην θεωρείτε ότι οι άλλοι θα αλλάξουν για εσάς

Είναι φυσικό να θέλουμε οι άνθρωποι γύρω μας να προσαρμοστούν στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει εκτός από εσάς τον ίδιο. Περιμένοντας τους άλλους να αλλάξουν τις συνήθειές τους ή τις προσωπικότητές τους για εσάς, έχετε μεγάλο κίνδυνο να απογοητευτείτε. Αντί να προσπαθείτε να τους διαμορφώσετε, αποδεχτείτε τους όπως είναι ή προχωρήστε αν χρειαστεί. Εστιάστε στην προσωπική σας ανάπτυξη και επιδιώξτε να είστε το καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους.

5. Μην περιμένετε οι άλλοι να είναι τέλειοι

Κανείς δεν είναι τέλειος, και αυτό περιλαμβάνει και εσάς. Οι άλλοι δε θα μπορούν ποτέ να ανταγωνίζονται τις υπερβολικές προσδοκίες σας. Αντί να τους κρίνετε αυστηρά ή να τους επικρίνετε συνεχώς, αποδεχτείτε τα ελαττώματά τους και εκτιμήστε τα ταλέντα τους. Συγχωρέστε τα λάθη τους και μάθετε από αυτά. Αν σταματήσετε να τους συγκρίνετε με άλλους ή με την ιδανική εικόνα που έχετε στο μυαλό σας, θα μπορέσετε να τους δείτε για αυτό που πραγματικά είναι.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

• Σας έστειλε μήνυμα «γνωστός» στο facebook; Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τον λογαριασμό σας

• Εφραίμ Χρήστου: To τσιαττιστό του για την Β’ φάση της Εισβολής - «Ήντα πόνος, έντα κλάμα…» - Δείτε βίντεο

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top