ΥΠΕΞ Κύπρου και Σ. Αραβίας: Τόνισαν ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Μέση Ανατολή

ΥΠΕΞ Κύπρου και Σ. Αραβίας: Τόνισαν ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Μέση Ανατολή

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος είχε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη με τον ομόλογό του από τη Σαουδική Αραβία κατά την οποία συζήτησε τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Κόμπος και ο κ. Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ συμφώνησαν στην επείγουσα ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση και για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αναφέρει μια ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο «X».

Συζητήθηκαν επίσης βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών διμερών σχέσεων Κύπρου - Σαουδικής Αραβίας, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ - Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE