ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξιδεύεις με βρέφος; Τι ισχύει για εισιτήρια, αποσκευές και καροτσάκι - Οι χώροι θηλασμού και αλλαγής πάνας στα αεροδρόμια

Ταξιδεύεις με βρέφος; Τι ισχύει για εισιτήρια, αποσκευές και καροτσάκι - Οι χώροι θηλασμού και αλλαγής πάνας στα αεροδρόμια

Οι διακοπές με μωρό, όπως και οι διακοπές με νήπιο, μπορεί να είναι εκπληκτικές αλλά και μια μεγάλη πρόκληση.

Οι πρώτες διακοπές του μωρού μπορεί να είναι μοναδικές και αξέχαστες αλλά μπορεί επίσης να είναι απαιτητικές και να δημιουργούν πολλές απορίες, οι οποίες μεταξύ άλλων να περιλαμβάνουν τα αντικείμενα που μπορείς να μεταφέρεις στο αεροπλάνο για το μωρό, τα εισιτήρια που πρέπει να κλείσεις αλλά και τυχόν εκπτώσεις που μπορείς να έχεις ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το ThemaOnline έψαξε και βρήκε πληροφορίες από διάφορες αεροπορικές εταιρείες που «πετούν» από και προς Κύπρο και θα βοηθήσουν τον κάθε γονέα που θέλει να ταξιδέψει με το μωράκι του για να ζήσει αξέχαστες στιγμές.

Δείτε τι αναφέρουν οι αεροπορικές:

Ryanair

-Μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν δύο είδη βρεφικού εξοπλισμού ανά παιδί.

-Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς χειραποσκευής για βρέφη (ηλικίας 8 ημερών έως 23 μηνών). Ωστόσο, επιτρέπεται η μεταφορά μιας αποσκευής βρέφους έως 5 κιλά (διαστάσεις: 45x35x20 εκ.), χωρίς χρέωση, για βρέφη που ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενός ενήλικα.

Ποιοι είναι οι κανόνες για το ταξίδι με βρέφη (0-2);

-Τα βρέφη 7 ημερών και κάτω δεν θα γίνονται δεκτά για ταξίδια σε καμία πτήση της Ryanair.

-Τα βρέφη (ηλικίας 8 ημερών έως 23 μηνών) που ταξιδεύουν με την Ryanair πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα 16 ετών και άνω (ένα βρέφος ανά ενήλικα). Όλα τα βρέφη πρέπει να κάθονται στην αγκαλιά ενός ενήλικα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ξεχωριστό όριο αποσκευών. Ωστόσο, επιτρέπεται η μεταφορά μιας αποσκευής βρέφους έως 5 κιλών από τον ενήλικα που το συνοδεύει (διαστάσεις 45x35x20 εκ.)

-Οι ενήλικες που ταξιδεύουν με βρέφη πρέπει να κάθονται σε θέση παραθύρου, καθώς υπάρχουν 2 μάσκες οξυγόνου πάνω από αυτές τις επιλεγμένες θέσεις.

-Υπάρχουν εγκαταστάσεις με αλλαξιέρες μωρών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να ζεστάνει μπιμπερό, εάν χρειαστεί.

Διευκρίνιση: Εάν ένα βρέφος φτάσει την ηλικία των 2 ετών πριν από την πτήση επιστροφής, πρέπει να πληρωθεί ο πλήρης ναύλος μόνο για τη συγκεκριμένη πτήση επιστροφής.

Τι βρεφικό εξοπλισμό μπορώ να έχω μαζί μου στο αεροσκάφος; Υπάρχει κάποιο κόστος;

-Μπορείτε να έχετε μαζί σας 2 αντικείμενα βρεφικού εξοπλισμού δωρεάν.

-Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν καροτσάκι, κάθισμα αυτοκινήτου, παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή κούνια ταξιδιού. Αυτά θα πρέπει να επισημανθούν με ετικέτα στο γκισέ check-in ή στην πύλη επιβίβασης. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι σας μέχρι να φτάσετε στα σκαλοπάτια του αεροσκάφους. Ανάλογα με το αεροδρόμιο άφιξης, μπορείτε να το βρείτε στα σκαλοπάτια του αεροσκάφους ή στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών της άφιξης. Ρωτήστε το προσωπικό εδάφους καθώς αποβιβάζεστε από το αεροσκάφος.

-Εάν φέρετε κάθισμα αυτοκινήτου για βρέφος κάτω των 2 ετών και επιθυμείτε να καθίσει σε αυτό το κάθισμα αυτοκινήτου για ολόκληρη τη διάρκεια της πτήσης, θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση επιπλέον θέσης. Μπορείτε να φέρετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου στο αεροσκάφος για χρήση από ένα βρέφος ή παιδί, εφόσον έχει εγκριθεί για χρήση σε αεροσκάφη.

Η Ryanair επιτρέπει μόνο καθίσματα αυτοκινήτου που βλέπουν προς τα εμπρός.

-Το πλάτος του καθίσματος δεν υπερβαίνει τα 43 εκ. (17 ίντσες), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα χωρέσει στο κάθισμα του αεροσκάφους. Πρέπει να είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με ζώνη 5 σημείων και εγκεκριμένο για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα και αεροσκάφη, φέροντας την παρακάτω ετικέτα:

ΗΠΑ – «Πιστοποιημένο για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα και αεροσκάφη».

Ευρώπη –   Ευρωπαϊκό πρότυπο σήμα

Για να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα αυτοκινήτου χωράει στο κάθισμα του αεροσκάφους, βεβαιωθείτε ότι το πλάτος του καθίσματος δεν υπερβαίνει τα 43 εκ. (17 ίντσες).

Άλλα είδη βρεφικού εξοπλισμού (μέγ. βάρος 20 κιλά), εκτός από τα 2 δωρεάν αντικείμενα, μπορούν να παραδοθούν έναντι χρέωσης.

WizzAir

Τα βρέφη που είναι μεγαλύτερα των 14 ημερών και μικρότερα των 2 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στα πόδια ενός ενήλικου συνοδού, έναντι ενός τέλους ‎32,00 € ανά πτήση άνευ επιστροφής.

-Εάν πληρώσετε τη χρέωση μέσω του Τηλεφωνικού κέντρου της Wizz Air θα ισχύει το πρόσθετο τέλος συναλλαγής μέσω τηλεφωνικού κέντρου για τη συναλλαγή

-Εάν το βρέφος προστεθεί στην κράτηση, δεν θα χρεωθεί φόρος και τέλος κράτησης επιπλέον του τέλους online κράτησης για το βρέφος

Όροι

κάθε ενήλικος συνοδός επιτρέπεται να ταξιδεύει με ένα μόνο βρέφος στα πόδια του αγοράζοντας μια επιπλέον θέση, επιτρέπεται η μεταφορά εντός του αεροσκάφους βρεφικών καθισμάτων αυτοκινήτου που είναι στραμμένα προς τα πίσω. Τα βρέφη πρέπει να είναι κάτω των 2 ετών κατά τις ημερομηνίες των πτήσεων αναχώρησης και επιστροφής

-Προτεραιότητα επιβίβασης με βρέφος: 2 ενήλικες, απεριόριστος αριθμός παιδιών ανά 1 μωρό. Όσοι ταξιδεύουν με βρέφος (κάτω των 2 ετών) λαμβάνουν δωρεάν προτεραιότητα επιβίβασης - 2 ενήλικες ανά βρέφος. Στην προτεραιότητα επιβίβασης μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί απεριόριστος αριθμός παιδιών που ταξιδεύουν μαζί.

Πάρτε ένα κάθισμα αυτοκινήτου στο αεροσκάφος!

Θα πρέπει να αγοράσετε μια επιπλέον θέση στην κανονική τιμή ναύλου για να τοποθετήσετε το κάθισμα αυτοκινήτου στο οποίο θα ταξιδέψει το μωρό σας με περισσότερη άνεση.

Απαιτήσεις ασφαλείας για το κάθισμα αυτοκινήτου

-Στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπονται μόνο παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου που είναι στραμμένα προς τα πίσω. Το κάθισμα πρέπει να διαθέτει μηχανισμό ασφάλισης που επιτρέπει την ασφαλή πρόσδεσή του με τη ζώνη ασφαλείας του επιβάτη

-Για λόγους ασφαλείας, η ζώνη ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την απογείωση και την προσγείωση και κάθε φορά που ανάβει η ένδειξη για τις ζώνες ασφαλείας. Η ζώνη ασφαλείας παρέχεται από τη Wizz Air κατά την επιβίβαση και πρέπει να επιστρέφεται μετά την πτήση

Κράτηση

-Πληκτρολογήστε “ΒΡΕΦΟΣ” στο πεδίο ονόματος του επιβάτη κατά την online κράτηση. Το επώνυμο του επιβάτη θα πρέπει να προστεθεί στο πεδίο του επωνύμου.

-Εάν έχει γίνει κράτηση για πρόσθετη θέση, δεν χρειάζεται να πληρώσετε χρέωση για βρέφη. Δεν ισχύουν πρόσθετα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών για βρέφη.

Aegean

Βρέφη θεωρούνται τα παιδιά που μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού δεν έχουν κλείσει τα δύο (2) έτη.

Όροι αποδοχής/περιορισμοί:

-Βρέφη έως επτά (7) ημερών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν, εκτός εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

-Σε περίπτωση πρόωρου τοκετού, οι γονείς θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση καλής υγείας του βρέφους από τον μαιευτήρα-γιατρό.

-Επιτρέπεται ένα (1) βρέφος ανά συνοδό ηλικίας άνω των 16 ετών.

-Αποτελεί ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας για το βρέφος, καθώς και όποιο άλλο έγγραφο απαιτείται για τον εκάστοτε προορισμό (π.χ. VISA/διαβατήριο κτλ.).

-Το βρέφος ταξιδεύει μόνο στην αγκαλιά του γονέα-κηδεμόνα του και δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 6kg με τα απαραίτητα για τη διατροφή και υγιεινή του. Μπορεί να υπάρξει πιθανότητα ελέγχου αυτών από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός βρεφών ανά αεροσκάφος εξαρτάται από τον αριθμό των μασκών οξυγόνου και ζωνών ασφαλείας για βρέφη που διαθέτει το αεροσκάφος.

Κανονισμοί ναύλων

-Ο Βρεφικός Ναύλος αφορά σε παιδιά έως δύο (2) ετών, εφόσον αυτά ταξιδεύουν στην αγκαλιά του συνοδού.

-Εάν ο συνοδός προτιμά το βρέφος να έχει δική του θέση (υπό τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας), τότε θα χρειαστεί να αγοράσει τον Eκπτωτικό Nαύλο για παιδιά (εφόσον είναι διαθέσιμος), καθώς και να έχει μαζί του κάθισμα αυτοκινήτου (car-type seat) που να πληροί τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας (μάθετε περισσότερα στην παρακάτω ενότητα). Η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθηθεί είναι ο συνοδός να επικοινωνήσει με το Τμήμα Κρατήσεων της AEGEAN ή με τον ταξιδιωτικό του πράκτορα.

-Εάν ένα βρέφος συμπληρώνει τα δύο (2) έτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τότε είναι υποχρεωτική η κράτηση χωριστής θέσης με τον εκπτωτικό Παιδικό Ναύλο για το σύνολο του ταξιδιού. Στην περίπτωση αυτή, η μεταφορά καθίσματος αυτοκινήτου είναι προαιρετική.

Βρεφικά καθίσματα (τύπου αυτοκινήτου 

-Το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να είναι πιστοποιημένο για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα και να φέρει μία από τις ακόλουθες σημάνσεις που σχετίζονται με τη χρήση σε αεροσκάφη:

-Πιστοποίηση UN Standard ECE R44-04 (ή 03), ή ECE R129 με τη σήμανση ‘ECE R’ και

Πιστοποίηση ‘Qualification Procedure for Child Restraint Systems for Use in Aircraft’ (TÜV/958-01/2001) με τη σήμανση ‘For Use in Aircraft’

ή

Πιστοποίηση με άλλες αποδεχτές τεχνικές προδιαγραφές. Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να διαθέτει πιστοποιημένη σήμανση που να δικαιολογεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροσκάφος. 

Προϋποθέσεις

-Βρεφικά καθίσματα μπορούν να χρησιμοποιούνται για βρέφη και παιδιά ηλικίας έως δώδεκα (12) ετών.

-Το μέγιστο βάρος του παιδιού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27kg.

-Η βάση του βρεφικού καθίσματος δεν μπορεί να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 40 cm x 40 cm ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτησή του σε όλα τα καθίσματα της καμπίνας των επιβατών.

-Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να διαθέτει ιμάντες ώμου (ζώνη ασφαλείας 2 σημείων) για το βρέφος.

-Η κατασκευή του βρεφικού καθίσματος πρέπει να επιτρέπει την ασφαλή πρόσδεση με τη ζώνη του καθίσματος του αεροσκάφους και δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ανάκλιση του μπροστινού καθίσματος.

-Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να προσδένεται πριν από την αναχώρηση και να παραμένει προσδεμένο μέχρι την άφιξη.

Τοποθέτηση

Τα βρεφικά καθίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε άδεια καθίσματα του αεροσκάφους και απαγορεύεται να τα κρατούν στην αγκαλιά τους οι συνοδοί.

-Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου πρέπει να παραμένουν προσδεμένα στο κάθισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός εάν μεταφέρονται ως χειραποσκευή.

Τα βρεφικά καθίσματα απαγορεύεται να τοποθετούνται:

-σε κάθισμα από την πλευρά του διαδρόμου

-σε σειρά καθισμάτων που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου

-σε σειρά καθισμάτων που βρίσκεται αμέσως πριν ή μετά τη σειρά καθισμάτων που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου.

Olympic air

Βρέφη (έως 2 ετών)

-Βρέφη μικρότερα των επτά (7) συμπληρωμένων ημερών για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, από την ημέρα γέννησης, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν.

-Σε περίπτωση πρόωρου τοκετού, οι γονείς θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση καλής υγείας του βρέφους από τον μαιευτήρα γιατρό.

-Επιτρέπεται 1 βρέφος ανά συνοδό ηλικίας άνω των 16 ετών.

-Αποτελεί ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας για το βρέφος, καθώς και όποιο άλλο έγγραφο απαιτείται για τον εκάστοτε προορισμό (VISA/διαβατήριο).

-Θα πρέπει επιπλέον να διευκρινιστεί ότι το βρέφος ταξιδεύει μόνο στην αγκαλιά του γονέα-κηδεμόνα του και δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 6 κιλά με τα απαραίτητα για τη διατροφή και την υγιεινή τους. Ενδεχομένως να υπάρξει πιθανότητα ελέγχου αυτών από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός βρεφών ανά αεροσκάφος εξαρτάται από τον αριθμό των μασκών οξυγόνου και ζωνών ασφαλείας για βρέφη που διαθέτει το αεροσκάφος.

-Ο Βρεφικός Ναύλος ισχύει για παιδιά κάτω των 2 ετών που ταξιδεύουν στην αγκαλιά σας. Εάν θέλετε να κλείσετε ξεχωριστή θέση, τότε θα χρειαστεί να αγοράσετε τον Εκπτωτικό Ναύλο για παιδιά (εφόσον είναι διαθέσιμος), καθώς και να έχετε μαζί σας παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου (car-type child seat) που να πληροί τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας (διαβάστε περισσότερα παρακάτω). Το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου ή το πτυσσόμενο παιδικό καρότσι μεταφοράς, μπορεί να μεταφερθεί σαν αποσκευή (checked baggage) χωρίς χρέωση.  Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με την πολιτική αποσκευών, επικοινωνήστε με το Τμήμα Κρατήσεων +302106261000.

-Εάν το βρέφος συμπληρώνει τα 2 έτη την ημέρα του ταξιδιού, τότε πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστή θέση με Παιδικό Ναύλο για το σύνολο του ταξιδιού. Στην περίπτωση αυτή, το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι προαιρετικό.

Βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου - Πιστοποιητικό

Το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να είναι πιστοποιημένο για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα και να φέρει μία από τις ακόλουθες σημάνσεις που σχετίζονται με τη χρήση σε αεροσκάφη:

Πιστοποίηση UN Standard ECE R44-04 (ή 03), ή ECE R129 με τη σήμανση ‘ECE R’ και

Πιστοποίηση ‘Qualification Procedure for Child Restraint Systems for Use in Aircraft’ (TÜV/958-01/2001) με τη σήμανση ‘For Use in Aircraft’

ή

Πιστοποίηση με άλλες αποδεχτές τεχνικές προδιαγραφές. Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να διαθέτει πιστοποιημένη σήμανση που να δικαιολογεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροσκάφος. 

Διαστάσεις και οδηγίες ασφαλείας

-Χρησιμοποιούνται για βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

-Το μέγιστο βάρος του παιδιού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27 κιλά.

-Η βάση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου δεν μπορεί να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 40 cm x 40 cm, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτησή του σε όλα τα καθίσματα της καμπίνας επιβατών.

-Πρέπει να διαθέτει ιμάντες ώμου (ζώνη ασφαλείας 2 σημείων) για το παιδί.

-Ο σχεδιασμός του πρέπει να επιτρέπει την ασφαλή πρόσδεση με τη ζώνη του καθίσματος του αεροσκάφους και δεν πρέπει να εμποδίζει την ανάκλιση του μπροστινού καθίσματος.

-Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να παραμένει προσδεδεμένο σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

TUSAir

-Το ανώτατο όριο είναι ένα βρέφος ανά συνοδό ενήλικα άνω των 18 ετών.

-Ο συνολικός αριθμός των βρεφών στο αεροσκάφος δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό των βρεφικών σωσίβιων που διαθέτει το αεροσκάφος. Ο μέγιστος αριθμός βρεφών είναι 18 ανά πτήση.

-Ένα βρεφικό σωσίβιο πρέπει να τοποθετείται πάντα στη θήκη του καθίσματος πριν από την απογείωση και ο ενήλικας πρέπει να ενημερώνεται για τη χρήση του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

-Τα βρέφη μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά κάποιου ενήλικα.

-Μεταφορά βρέφους με βρεφικό κάθισμα τύπου αυτοκινήτου:

Πρέπει να γίνει κράτηση κανονικής θέσης επιβάτη και να καταβληθεί η αντίστοιχη χρέωση, για τη μεταφορά βρέφους με βρεφικό κάθισμα.

Δηλαδή, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί εγκεκριμένο κάθισμα αυτοκινήτου μόνο για βρέφη 6 μηνών μέχρι 2 ετών και το κάθισμα πρέπει να ασφαλίζεται στη θέση με κατεύθυνση μόνο προς το πίσω μέρος του αεροσκάφους. Ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου δεν επιτρέπεται να τοποθετείται σε μια σειρά καθισμάτων που βρίσκεται είτε δίπλα σε μια έξοδο κινδύνου είτε στην ακριβώς μπροστινή ή πίσω σειρά.

Cyprus Airways

-Ταξιδεύω με παιδί κάτω των 2 ετών και θέλω να έχει δικό του κάθισμα. Είναι δυνατόν;

Το παιδί σας θα είχε κανονικά ένα εισιτήριο «βρέφους» λόγω της ηλικίας του (κάτω των 2 ετών). Ένας ενήλικος επιβάτης μπορεί να μεταφέρει ένα βρέφος χωρίς ξεχωριστή θέση (αν και πρέπει να εκδοθεί εισιτήριο για το βρέφος).

-Είναι δυνατή η κράτηση βρέφους με κάθισμα μέσω του κέντρου επικοινωνίας πελατών μας στο 24000053 (δωρεάν εντός Κύπρου), αλλά λάβετε υπόψη ότι θα εκδοθεί εισιτήριο παιδικού ναύλου για τέτοια περίπτωση.

-Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι για τη μεταφορά βρεφικού καθίσματος αυτοκινήτου στην καμπίνα τα αντίστοιχα καθίσματα αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα με ειδική σήμανση για τα πρότυπα ασφαλείας από την FAA, JAA και σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας των FMVSS (ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας μηχανοκίνητων οχημάτων)

SKYexpress

(0-2 χρόνων)

Εάν ταξιδεύετε με το μωρό σας (0-2 χρόνων), το βρέφος μπορεί να ταξιδέψει καθισμένο στην αγκαλιά σας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Θα σας δοθεί μια ειδική ζώνη ασφαλείας, η οποία είναι προσαρτημένη στη ζώνη ασφαλείας σας. Να θυμάστε ότι όταν ταξιδεύετε με βρέφος ή παιδί, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε σε θέση εξόδου.

Σημαντικό:

 -Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν επιτρέπεται να ταξιδεύετε συνοδεύοντας βρέφος (έως 2 ετών).

 -Το ταξίδι επιτρέπεται για βρέφη ηλικίας άνω των 7 ημέρων.

-Βρέφη έως 7 ημερών γίνονται δεκτά μόνο με ιατρικό έγγραφο, και εφόσον είναι άνω των 2 ημερών από τη γέννηση.

-Εάν ένας ενήλικας χρειάζεται να ταξιδεύει συνοδεύοντας ταυτόχρονα βρέφος (έως 2 ετών) και παιδί (έως 12 ετών), συνίσταται για την καλύτερη εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης να έχει προηγουμένως επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Hermes airport

Χώροι Αλλαγής Πάνας

Τα αεροδρόμια σας παρέχουν εξοπλισμένους χώρους με αλλαξιέρες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αλλάξετε την πάνα του παιδιού σας με άνεση, σε ένα καθαρό περιβάλλον. Μπορείτε να βρείτε τους συγκεκριμένους χώρους σε όλες τις τουαλέτες εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Χώροι Θηλασμού

Εάν είστε μητέρα που θηλάζει, θα χρειαστείτε ένα ήσυχο μέρος να θηλάσετε το παιδί σας. Για να καλύψουμε αυτή σας την ανάγκη, έχουμε εξοπλίσει μερικούς από τους Χώρους Θηλασμού με κάθισματα και υποδοχές πρίζας για την άντληση μητρικού γάλακτος.

Μπορείτε να βρέιτε τους συγκεκριμένους χώρους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ώστε να περιποιηθείτε το βρέφος σας με άνεση:

Αεροδρόμιο Λάρνακας

Στις αναχωρήσεις, δίπλα στον πάγκο ” Κατάθεσης Ειδικών Αποσκευών”

Καθοδόν προς τις πύλες επιβίβασης, εντός της εμπορικής ζώνης

Στις αφίξεις, εντός του χώρου ”Παραλαβής Αποσκευών”, από τον ιμάντα αρ.1

Αεροδρόμιο Πάφου

Στις αφίξεις, στο χώρο παραλαβής επιβατών

Στις αναχωρήσεις, δίπλα απ’ το “Premium Lounge”

Στις αφίξεις εντός του χώρου παραλαβής αποσκευών, απέναντι από τον ιμάντα αρ. 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ



Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν

Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν

Δύο άτομα αλλοδαποί εντοπίστηκαν από πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία γύρω στις 18:00 το απόγευμα του 15Αυγούστου για άναμμα φωτιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top