ΕΛΛΑΔΑ

Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Τις συνθήκες πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική εξακολουθούν να διερευνούν οι Αρχές, την ώρα που ο νόμιμος εκπρόσωπος ακόμη αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο, υπήρχε ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα.

Η Αγγελική, είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα τα δύο κοριτσάκια, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει, αυτό το ενδεχόμενο, είναι πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολλειματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως “αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους, για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά”.

Στην κατάθεση της η ναυαγοσώστρια, υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό, γύρω στη 13:00 το μεσημέρι. Ο συναγερμός στην κατασκήνωση χτύπησε λίγο πριν από τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά, δηλαδή.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, όπως μετέδωσε το Star.

Πατέρας 8χρονης: Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε, καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά

Θρήνος και βαθιά θλίψη κυριάρχησαν στην κηδεία του 8χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη, όπου οι γονείς και οι στενοί συγγενείς της μικρής δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν την ανείπωτη τραγωδία που τους χτύπησε.

Η γιαγιά του άτυχου παιδιού, η οποία εργάζεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη και την οργή της. «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους του τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια στο thesstoday.gr. Άτομα από το περιβάλλον της οικογένειας τόνισαν τη μεγάλη ευθύνη που έχει κάποιος όταν προσέχει παιδιά, κάτι που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε, καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», σημείωσε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού μιλώντας στον «Alpha».

Ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού ξέσπασε μιλώντας στο Star. Το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς, υποστηρίζει αναφέροντας πως η αδερφή της 8χρονης την έψαχνε αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους.

Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε "πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα". Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», ισχυρίζεται ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ήδη, έχουν συλληφθεί η 19χρονη ομαδάρχισσα που ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού αλλά και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης. Σε βάρος του τελευταίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι τη δίκη, ενώ η ΕΛΑΣ, αναζητά τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι άδειες λειτουργίας, για τις δύο πισίνες της κατασκήνωσης έχουν ανακληθεί από τον Δήμο Κασσάνδρας.

Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, πως μέρος της περίφραξης στη μία έλειπε, ενώ στη δεύτερη δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια , ούτε σημάνσεις για τα βάθη.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επανεξεταστεί και η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, χωρίς να είναι απίθανο να γίνει η ανάκληση της.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ



Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Η απόφαση της Λευκωσίας να επιτρέψει τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 29 Αυγούστου, αποτελεί στρατηγική κίνηση, υψηλής πολιτικής αξίας, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top