ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν πόλη-κλειδί σε ρωσικό έδαφος - «Βρείτε τα» λέει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν πόλη-κλειδί σε ρωσικό έδαφος - «Βρείτε τα» λέει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο

Την μεγαλύτερη πόλη από τη στιγμή που ξεκίνησε η ουκρανική εισβολή στο ρωσικό έδαφος κατέλαβαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας όπως ανακοίνωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένεσκι.

Η Σούτζα, η οποία πριν τον πόλεμο απαριθμούσε 5.000 κατοίκους, είναι το διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Κουρσκ και η μεγαλύτερη για την οποία το Κίεβο έχει ανακοινώσει ότι πάτησε έδαφος της Ρωσίας

Σύμφωαν με τον Ζελένσκι η Ουκρανία προχωρά σε εγκατάσταση στρατιωτικού γραφείου στην πόλη, κίνηση που, σύμφωνα με το Sky News, ίσως υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να μείνουν στην περιοχή του Κουρσκ για μεγάλο χρονικό διάστημα ή τουλάχιστον να στείλουν αυτό το μήνυμα στη Ρωσία.

Το Κίεβο υποστηρίζει ακόμα ότι ο στρατός του έχει προχωρήσει σε βάθος 35χλμ. μέσα στο ρωσικό έδαφος και συνεχίζει να προελαύνει.

Την ίδια ώρα ο εκ των στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κάλεσε Ρωσία και Ουκρανία να διαπραγματευτούν και να βάλουν τέλος στην ένοπλη σύγκρουσή τους.

Μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλέοραση ο Λουκασένκο είπε ότι οι μόνοι που θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία είναι «υψηλόβαθμα πρόσωπα Αμερικανικής καταγωγής».

Η Δύση ενθαρρύνει το Κίεβο να πολεμήσει γιατί αυτό που θέλει είναι Ρωσία και Ουκρανία να καταστρέψουν η μία την άλλη, συμπλήρωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Παράλληλα υποστήριξε, χωρίς αποδείξεις, ότι το Κίεβο σχεδιάζει επίθεση και στη Λευκορωσία, προειδοποιώντας ότι το Μινσκ δεν θα επιτρέψει σε ουκρανικές δυνάμεις «να πατήσουν πόδι».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει δηλώσει ότι αν είναι να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία θα παραχωρήσει το 1/5 της έκτασής της, το περισσότερο από το οποίο έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνουν απολύτως σεβαστές η κυριαρχία και η εδαφική της κυριότητα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν



Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Η απόφαση της Λευκωσίας να επιτρέψει τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 29 Αυγούστου, αποτελεί στρατηγική κίνηση, υψηλής πολιτικής αξίας, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top