ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις τρόποι για να χαλαρώσετε μετά από μία μέρα στο γραφείο

Τέσσερις τρόποι για να χαλαρώσετε μετά από μία μέρα στο γραφείο

Μπορεί το καλοκαίρι να πλησιάζει προς το τέλος του, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε στιγμές ευεξίας, ηρεμίας και χαλάρωσης.

Ακόμα και αν το πρόγραμμά σας έχει αρχίσει και πάλι να γεμίζει την καθημερινότητά σας -είτε στο γραφείο, είτε στο σπίτι, είναι καλό να βρίσκετε πού και πού μερικές στιγμές για τη φροντίδα του εαυτού σας.

Αυτές οι στιγμές μπορούν να περιλαμβάνουν από τη φροντίδα της επιδερμίδας σας, μέχρι την τόνωση του σώματός σας ή ακόμα και ένα υγιεινό, γευστικό γεύμα που προτιμάτε. Αυτό που έχει, όμως, σημασία είναι να επενδύσετε στον χρόνο που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας -χωρίς να σκέφτεστε υποχρεώσεις και tasks- και να τον συνδυάσετε με εμπειρίες που μπορούν να σας προσφέρουν αναζωογόνηση και χαλάρωση.

Οι στιγμές χαλάρωσης, άλλωστε, δεν είναι απλώς πολυτέλεια, αλλά και ανάγκη για να διατηρήσετε την υγεία σας και να απολαμβάνετε την κάθε σας ημέρα, ακόμα και στην πόλη. Και μάλιστα, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά: Από την άνεση του σπιτιού σας μπορείτε να βρείτε τρόπους για να ανανεώσετε το σώμα και το πνεύμα μας, μετατρέποντας ακόμα και λίγα λεπτά σε μία αναζωογονητική εμπειρία.

#1 Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα ζεστό μπάνιο μετά από μία απαιτητική μέρα. Πόσο μάλλον αν αυτό το συνδυάσετε με τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια, όπως είναι η λεβάντα ή το χαμομήλι, που θα ενισχύσουν την αίσθηση χαλάρωσής σας. Φτιάξτε και λίγη ατμόσφαιρα με απαλή μουσική και κεριά και θα έχετε μία πραγματική εμπειρία spa από το σπίτι σας.

#2 Ασχοληθείτε με την αγαπημένη σας δραστηριότητα

Η ενασχόληση με κάτι που αγαπάτε μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεφύγετε από την ένταση της καθημερινότητάς σας. Είτε πρόκειται για την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, τη ζωγραφική, είτε ένα χόμπι όπως είναι ο χορός ή ακόμα και η παρακολούθηση της αγαπημένης σας σειράς, αφιερώστε χρόνο σε αυτό που σας ευχαριστεί. Διότι μία τέτοια ασχολία, πέρα από το γεγονός ότι θα σας χαρίσει ευχάριστα συναισθήματα, θα απελευθερώσει τις ενδορφίνες σας, αυτές δηλαδή που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να μειώσουν το άγχος σας.

#3 Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας

Ναι, υπάρχει τρόπος να κάνετε αποτελεσματικό μασάζ στον ίδιο σας τον εαυτό και να χαλαρώσετε αμέσως. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχει και το πιστόλι μασάζ, με το οποίο μπορείτε να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και να απαλλαχτείτε από πιθανούς πόνους και πιασίματα που σας ταλαιπωρούν. Ούτως η άλλως, το μασάζ φημίζεται για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και με ένα ειδικό καλλυντικό αξεσουάρ, μπορείτε να συμβάλλετε στην υγεία τόσο του σώματος, όσο και του πνεύματός σας.

#4 Κάντε γιόγκα και διαλογισμό

Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ηρεμήσετε τον νου και το σώμα σας. Μερικές απλές ασκήσεις γιόγκα μπορούν να χαλαρώσουν τους μύες σας και να απελευθερώσουν την ένταση, ενώ ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να εστιάσετε στο παρόν. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο κινητό αλλά και βίντεο στο διαδίκτυο που μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε αυτές τις πρακτικές, ακόμα και αν δεν έχετε έρθει ποτέ ξανά σε επαφή με παρόμοια sessions. Μόλις 10-15 λεπτά μάλιστα την ημέρα είναι αρκετά και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη διάθεσή σας.

Η καθημερινή ζωή μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να χαλαρώνετε και να αποφορτίζεστε, ύστερα από μία απαιτητική μέρα. Οπότε, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να κάνετε μία δυναμική και πραγματικά χαλαρωτική «είσοδο» στην καθιερωμένη ρουτίνα σας.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στο Νοσοκομείο ε/κ άνδρας που έκλεψε τροχόσπιτο στα κατεχόμενα - Η κατάσταση υγείας του

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχήσουμε στην Κύπρο; Ο Δρ. Καραγιάννης δίνει απαντήσεις

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Ταξιδεύεις με βρέφος; Τι ισχύει για εισιτήρια, αποσκευές και καροτσάκι - Οι χώροι θηλασμού και αλλαγής πάνας στα αεροδρόμια



Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι διανομείς φαγητού στη Λεμεσό. Διαμαρτυρήθηκαν για τα συχνά επεισόδια βίας εις βάρος τους ζητώντας προστασία στην εκτέλεση της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top