ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμίνι με κίτρινη προειδοποίηση, αλλά δεν αποκλείονται οι βροχές - Αναλυτικά ο καιρός

Καμίνι με κίτρινη προειδοποίηση, αλλά δεν αποκλείονται οι βροχές - Αναλυτικά ο καιρός

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τόπους στις παράλιες περιοχές θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται στα νοτιοανατολικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Κυριακή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές, για να συνεχίσει ωστόσο να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου. 

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τμήμα Δασών: Η επαγρύπνηση προστατεύει τα δάση της Κύπρου – Η ανίχνευση, η αναγγελία και το σύστημα επιφυλακής - Βίντεο

• Χαμάς: Η πρόταση-γέφυρα των ΗΠΑ, ευθυγραμμίζεται με τους ισραηλινούς όρους για συμφωνία

• Έπιασαν 30χρονο με την «πραμάτεια» του: Πρώτα στο όχημα του και μετά έκαναν «ντου» στην οικία του

• Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα που ακούς στην Κύπρο - Οι δεκάδες ανδρών και γυναικών

• Τα «διαμάντια» της Κύπρου: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού - Δείτε φωτογραφίες



Park & ride: Σχεδόν έτοιμη η εκκίνηση από Λεμεσό – Οι χώροι και το κόστος – Τα σχέδια για Λάρνακα

Park & ride: Σχεδόν έτοιμη η εκκίνηση από Λεμεσό – Οι χώροι και το κόστος – Τα σχέδια για Λάρνακα

Αρχές του Σεπτέμβρη αναμένεται να αρχίσει μία νέα γραμμή με λεωφορεία από τη Λεμεσό προς τη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top