Ένοπλοι στη Νιγηρία απήγαγαν περίπου 20 φοιτητές - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Ένοπλοι στη Νιγηρία απήγαγαν περίπου 20 φοιτητές - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στην κεντρική Νιγηρία, μετά την απαγωγή τουλάχιστον 20 φοιτητών στην πολιτεία Μπένουε, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

Το γκρουπ των φοιτητών είχε αναχωρήσει από το πανεπιστήμιο του Τζος για να παρακολουθήσει ιατρικό συνέδριο στην Ενούγκου (νότια). Η εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στην Μπένουε διευκρίνισε πως ένοπλοι έστησαν την Πέμπτη ενέδρα στους φοιτητές και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.

Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τζιχαντιστές και πάνοπλες συμμορίες, που λεηλατούν, δολοφονούν και απαγάγουν για λύτρα, καθώς και αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών, οι οποίοι ερίζουν για τους ολοένα και πιο δυσεύρετους πόρους, τη γη και το νερό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.