LIKE ONLINE

Fortnite: Τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφει σε iPhone και Android

Fortnite: Τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφει σε iPhone και Android

Τέσσερα χρόνια μετά την απόσυρσή της από τα app store της της Apple και της Google, το βιντεοπαιχνίδι Fortnite επιστρέφει στα iPhone της Ευρώπης και σε συσκευές Android παγκοσμίως.

Η επιστροφή ενός από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο στις δύο κυρίαρχες πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας, η οποία έρχεται παράλληλα με την κυκλοφορία του καταστήματος εφαρμογών για κινητά της Epic Games, δείχνει πώς η νομοθεσία της ΕΕ αρχίζει να επηρεάζει τους γίγαντες της Big Tech.

Πιστοποιώντας τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ (DMA), ο οποίος αναγκάζει τους ψηφιακούς «gatekeepers» να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους στους αντιπάλους, ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney είπε ότι «το ρεύμα αλλάζει», καθώς τόσο η Apple όσο και η Google υφίστανται πίεση από ρυθμιστικές αρχές και δικαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Το Fortnite

Το Fortnite και άλλοι τίτλοι της Epic Games, όπως το Fall Guys και το Rocket League Sideswipe έρχονται στο iOS στην Ευρώπη και στο Android παγκοσμίως και θα διαθέσιμα μέσω του νέου Epic Games Store, καθώς και από άλλα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, όπως το Aptoide και το AltStore που έχουν κυκλοφορήσει στην ΕΕ μετά την εισαγωγή του DMA.

«Ο DMA απαιτούσε να ενεργοποιήσουμε νέες δυνατότητες για προγραμματιστές στην ΕΕ και έχουμε εργαστεί για να τις κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολες για τους χρήστες, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να προστατεύσουμε το απόρρητο και την ασφάλειά τους», σχολίασε η Apple.

Όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times, επτά χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του, το Fortnite παραμένει απίστευτα δημοφιλές στους παίκτες. Τα δεδομένα από την Ampere Analysis, μια ερευνητική ομάδα, δείχνουν ότι 35 εκατομμύρια άνθρωποι έπαιξαν Fortnite για περισσότερες από 600 εκατομμύρια ώρες τον Ιούλιο σε Xbox και PlayStation, καθιστώντας τον δωρεάν τίτλο «το μεγαλύτερο παιχνίδι σε αυτές τις κονσόλες μακράν» από τη δραστηριότητα των παικτών, σύμφωνα με τον αναλυτή Piers Harding-Rolls.

Η διαμάχη

Η Apple και η Google απέσυραν τα παιχνίδια της Epic από το App Store και το Play Store τον Αύγουστο του 2020, όταν ο προγραμματιστής με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα τους μήνυσε στις ΗΠΑ για φερόμενες μονοπωλιακές πρακτικές. Ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές αναγκάζει τους ψηφιακούς «gatekeepers» να αλλάξουν τις επιχειρηματικές τους πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων διατάξεων που στοχεύουν στο άνοιγμα λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας σε ανταγωνιστικά καταστήματα εφαρμογών, καθώς και άλλων μεθόδων διανομής και πληρωμής. Οι εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν μέχρι τον Μάρτιο.

Η ΕΕ διερευνά τώρα τόσο την Apple όσο και την Google για το εάν τα σχέδια συμμόρφωσης των καταστημάτων εφαρμογών τους πληρούν τις απαιτήσεις των νέων κανόνων. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Πηγή: OT.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μήπως εθελοτυφλείτε; Δέκα σημάδια που βλέπουν όλοι στην τοξική σχέση σας και εσείς αγνοείτε

• Χαλκιδική: Έψαχναν την 8χρονη 3 ώρες πριν την βρουν στην πινίνα - Άφαντος ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

• Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ στη Λάρνακα - Μεγάλες ζημιές

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Σε καζάνι που βράζει η Κύπρος – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Power of Love – Προσπάθησε να ξεκαθαρίσει για τη δουλειά του αλλά μάταια: «Φαίνεται σαν είσαι… ζιγκολό»

• Τα «διαμάντια» της Κύπρου: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού - Δείτε φωτογραφίες



Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top