ΔΙΕΘΝΗ

Σε δύο μέτωπα οι επιχειρήσεις του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί σε Γάζα και Λίβανο το τελευταίο 24ωρο

Σε δύο μέτωπα οι επιχειρήσεις του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί σε Γάζα και Λίβανο το τελευταίο 24ωρο

Εικόνες καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας λίγες ώρες μετά τις θετικές συνομιλίες στην Ντόχα για κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ βομβάρδισε με τρεις ρουκέτες το σπίτι και την αποθήκη γνωστού εμπόρου τροφίμων στην κεντρική περιοχή Ζαγουάιντα με τους ντόπιους να λένε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 μέλη της οικογένειάς του. Εντεκα παιδιά και τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών.

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και από τον αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ σε βιομηχανική περιοχή του νότιου Λιβάνου. Μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της είναι μεταξύ των νεκρών, που λέγεται ότι ήταν όλοι άμαχοι, κυρίως Σύροι πρόσφυγες που εργάζονταν εκεί.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σε αυτό το σημείο του Λιβάνου υπήρχε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ, η οποία απάντησε στη συνέχεια με νέο μπαράζ ρουκετών τραυματίζοντας δύο Ισραηλινούς στρατιώτες.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωνε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και την κατάπαυση του πυρός, καλώντας όλες τις πλευρές να μην υπονομεύουν τις συνομιλίες. «Πριν από μία ώρα, το παιχνίδι ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Είμαι αισιόδοξος, αλλά απέχει πολύ από το να τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Η Χαμάς χαρακτήρισε αυταπάτη την αισιοδοξία του Μπάιντεν και συνεχίζει να διαφωνεί με τα όσα συζητήθηκαν στην Ντόχα. Πάντως, οι διαμεσολαβητές και ειδικά οι ΗΠΑ προσπερνούν τα όσα λέει η Χαμάς, με μοναδική εξαίρεση το σχόλιο αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά τα όσα δηλώνει δημοσίως η Χαμάς.

«Αυτό είναι το τέλος του παιχνιδιού, και η Χαμάς βρίσκεται υπό τεράστια πίεση», πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι «κρατούν τους κατοίκους της Γάζας σε ομηρία» αποτρέποντας την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας. «Αν η Χαμάς πει όχι, σκεφτείτε τι θα προκαλέσει αυτό στους κατοίκους της Γάζας», τόνισε.

Την ίδια ώρα, οι New York Times και το CBS αναφέρουν ότι το Ιράν θα συνεχίσει να δίνει χρόνο στη διπλωματία, πριν εκδικηθεί για τις δολοφονίες του Χανίγιε και του Σουκρ από το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 40.074 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.537 έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο ΟΗΕ ζητεί επειγόντως δύο επταήμερες παύσεις των εχθροπραξιών για έναν ακόμη λόγο. Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια επανεμφανίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας η πολυομυελίτιδα σε ένα μωρό 10 μηνών. Η νόσος που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα και πλήττει κυρίως παιδιά κάτω των 15 ετών μεταδίδεται μέσω του μολυσμένου νερού. Οι υγειονομικές υπηρεσίες ζητούν χρόνο για να εμβολιάσουν 640.000 παιδιά.

Πηγή: ertnews.gr/φωτογραφία: AP Photo/Jehad Alshrafi,File

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μήπως εθελοτυφλείτε; Δέκα σημάδια που βλέπουν όλοι στην τοξική σχέση σας και εσείς αγνοείτε

• Χαλκιδική: Έψαχναν την 8χρονη 3 ώρες πριν την βρουν στην πινίνα - Άφαντος ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

• Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ στη Λάρνακα - Μεγάλες ζημιές

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Σε καζάνι που βράζει η Κύπρος – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Power of Love – Προσπάθησε να ξεκαθαρίσει για τη δουλειά του αλλά μάταια: «Φαίνεται σαν είσαι… ζιγκολό»

• Τα «διαμάντια» της Κύπρου: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού - Δείτε φωτογραφίες



Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top