Ελλείψεις καταγράφονται εδώ και λίγο καιρό στην αγορά, όσο αφορά το αρνίσιο κρέας, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στις ταβέρνες που προσφέρουν αποκλειστικά οφτό κλέφτικό. Σημειώνεται ότι, τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει αυξημένη ζήτηση για αρνίσιο κρέας, μιας και είναι η περίοδος όπου έχει την τιμητική του το οφτό στην Κύπρο.
Ταυτόχρονα, τόσο οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες, όσο και οι ακρίβεια «σπρώχνουν» τις τιμές προς τα πάνω, με τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να βρίσκονται σε «αδιέξοδο» για το κατά πόσο πρέπει να αυξήσουν τις τιμές τους, ή να «απορροφήσουν» οι ίδιοι τα έξοδα.
Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, κ. Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν ελλείψεις σε ότι αφορά τα σκληρά κρέατα. Υπάρχουν ελλείψεις στο αρνίσιο κρέας, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τους καταναλωτές και για τους λάτρεις του οφτού».
Ερωτηθείς για τους λόγους που υπάρχουν ελλείψεις στο αρνίσιο κρέας, ο κ. Λειβαδιώτης εξήγησε ότι έχει απαγορευτεί η εισαγωγή αρνίσιου κρέατος από την Ελλάδα, λόγω πανώλης.
«Στα κρεοπωλεία το αρνίσιο κρέας πωλείται γύρω στα 6,50 ευρώ το κιλό, μπορεί να φτάσει και 7,00 ευρώ το κιλό, ανάλογα, όμως, στις ταβέρνες για να αγοράσει ο καταναλωτής μερίδα οφτό κλέφτικο, η τιμή είναι πιο ακριβή, περίπου 13 ευρώ η μερίδα», ανέφερε.
Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταβέρνες που προσφέρουν αποκλειστικά οφτό, ανέφερε ότι, «η έλλειψη που υπάρχει στα σκληρά κρέατα είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τα μέλη μας. Να πούμε ότι, για τους χώρους που προσφέρουν αποκλειστικά οφτό κλέφτικο, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα το να υπάρχει έλλειψη γιατί, ταβέρνες οι οποίες προσφέρουν και άλλα είδη, όχι μόνο οφτό, μπορούν να «μετριάσουν» τη ζημιά».
Όπως εξήγησε ο κ. Λεβέντης, οι ελλείψεις που υπάρχουν στις πρώτες ύλες, όσο και η ακρίβεια που επικρατεί, αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, τονίζοντας παράλληλα ότι, «η κατάσταση αυτή τους οδηγεί σε ένα «αδιέξοδο», αφού η επιλογή είναι είτε να αυξήσουν τις τιμές στους καταλόγους τους, ή να «απορροφήσουν» οι ίδιοι τα έξοδα για να μη δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους».
«Πέραν του ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε τις τιμές στους καταλόγους συνεχώς, εάν συνεχίσουν αυτές οι αυξήσεις, θα έρθουμε στο σημείο που είτε ο καταναλωτής να μην μπορεί να ανταπεξέλθει, είτε οι επιχειρηματίες. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει τις τιμές που επικρατούν στις μερίδες για το οφτό στις ταβέρνες, ο κ. Λεβέντης είπε πως, «όταν μιλάμε για 12 με 13 ευρώ τη μερίδα, είναι επόμενο ο καταναλωτής να αρχίζει να προβληματίζεται. Ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση, εάν σκεφτεί κάποιος ότι κάποτε μπορούσε να αγοράσει την ίδια μερίδα με 10 ευρώ».
«Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση με τις αυξήσεις όμως, πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει τα μέτρα του και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη κατάσταση. Από τη περίοδο του κορωνοϊού και μετά, οι επιχειρηματίες έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με προκλήσεις για τις οποίες, δεν βλέπουμε να γίνονται ουσιαστικά βήματα για να δούμε «φως στο τούνελ». Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από μια «ένεση» και μια χείρα βοήθειας. Ευελπιστώ ότι θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε», είπε καταληκτικά ο κ. Λεβέντης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ο όρος «φιλία» - Αυτοί είναι οι τρεις τύποι φιλίας που εξασφαλίζουν ειλικρινείς σχέσεις
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις