LIKE ONLINE

Είναι οι νέοι πιο ευτυχισμένοι ως single; Μελέτη αποκαλύπτει

Είναι οι νέοι πιο ευτυχισμένοι ως single; Μελέτη αποκαλύπτει

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζονται αρκετά και οι σχέσεις των ανθρώπων, ενώ τα πρότυπα αλλάζουν.

Όλο και περισσότερα άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας, απολαμβάνουν τη μοναξιά και τείνουν να αισθάνονται πιο ευχαριστημένοι και χαρούμενοι μόνοι τους, ως single.

Η έρευνα, που διεξήχθη από μια ομάδα ψυχολόγων στη Γερμανία και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin, εξέτασε πώς η ευχαρίστηση της εργένικης ζωής αλλάζει με την πάροδο του χρόνου σε διάφορες ηλικίες. Ειδικότερα, φαίνεται ότι οι έφηβοι που γεννήθηκαν μεταξύ 2001 και 2003 παρουσίασαν πολύ υψηλά επίπεδα ικανοποίησης ως single σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν δέκα χρόνια πιο νωρίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα δεδομένα ισχύουν στους εφήβους, καθώς στους εικοσάρηδες και τους τριαντάρηδες δεν παρατηρείται η ίδια ικανοποίηση στην εργένικη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν στην κοινωνία, και άρα επηρεάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις νεότερες γενιές.

Single: Αναβολή της ρομαντικής σχέσης και ο εαυτός σε προτεραιότητα
«Οι έφηβοι στις μέρες μας μπορεί να αναβάλλουν την οποιαδήποτε διαπροσωπική – ερωτική σχέση, δίνοντας προτεραιότητα στην προσωπική αυτονομία και την ατομική ολοκλήρωση. Δείχνουν να αγκαλιάζουν την εργένικη ζωή πιο ανοιχτά», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές. Ωστόσο, τονίζουν ότι χρειάζονται και περαιτέρω μελέτες, ώστε να κατανοηθεί καλύτερα το φαινόμενο και ολόκληρο το φάσμα των αιτιών που έχουν οδηγήσει σε αυτά τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε συναισθήματα ικανοποίησης από την εργένικη ζωή σε αρκετές ηλικιακές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι εργένηδες φαίνονται πιο ευχαριστημένοι από τους πιο μεγάλους. Ταυτόχρονα, εκείνοι που χαρακτηρίζονται από χαμηλά επίπεδα νευρωτικής συμπεριφοράς ανέφεραν, επίσης, μεγαλύτερη ικανοποίηση με την εργένικη ζωή.

Πηγή: Vita

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φειδίας Παναγιώτου: Ανοίγει γραφείο στη Λευκωσία και προσλαμβάνει – Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις - Βίντεο

• Ναυτικός έπεσε στη θάλασσα από πλοίο ανοικτά της Κύπρου – Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο της ΕΦ

• 17+1 ονόματα που τα έχουν μόλις από 10 άτομα στην Κύπρο - Σπάνια και παράξενα

• ΑμεΑ: Πόσα ξενοδοχεία στην Κύπρο είναι προσβάσιμα; - Ποια η γνώμη της ΟΠΑΚ και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

• Σε έλλειψη το αρνίσιο κρέας – Πρόβλημα για τους λάτρεις του οφτού και τους ταβερνιάρηδες

• «Έφυγε» ο θρυλικός ηθοποιός Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών



«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

Για ακόμη πέντε ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων, ηλικίας 19 και 23 ετών, σε σχέση με τη διερευνώμενη στυγερή δολοφονία των Ανδρέα Κουζουπή και του Σλοβάκου φίλου του David Chmelar 38 ετών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες στις 31 Ιουλίου στο Ληστόβουνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top