ΔΙΕΘΝΗ

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Σμύρνη, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Σμύρνη, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές

Οι πυρκαγιές που κατέκαυσαν τις δασικές περιοχές γύρω από τη Σμύρνη, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τουρκίας, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, έχουν τεθεί υπό έλεγχο, όπως ανέφεραν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Ο Τούρκος Υπουργός Γεωργίας και Δασών, Ιμπραήμ Γιουμακλί, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για κατάσβεση των εστιών συνεχίζονται, αλλά η φωτιά είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο τμήμα πάνω από την πόλη. Οι πυροσβέστες έχουν περιορίσει τη φωτιά σε μια κοιλάδα», είπε ο Γιουμακλί στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι στην περιοχή Γιαμανλάρ της Σμύρνης η φωτιά είναι τώρα υπό έλεγχο.

Μία από τις νέες εστίες φωτιάς του Σαββάτου στην επαρχία της Σμύρνης, που απειλούσε το παραθαλάσσιο θέρετρο του Τσεσμέ, τέθηκε επίσης υπό έλεγχο χωρίς τραυματισμούς, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην άμεση εκκένωση των κατοίκων, είπε ο Υπουργός.

Οι φλόγες συνέχιαν να καίνε σε μια περιοχή περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης, αλλά με πιο αργό ρυθμό, πρόσθεσε ο Yumakli.

Τουλάχιστον 43 κτίρια υπέστησαν ζημιές στη Σμύρνη, ενώ 26 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με τραυματισμούς που σχετίζονται με την πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Υπουργό Αστικού Σχεδιασμού, Μουράτ Κουρούμ.

Άγρια ζώα, γάτες και σκύλοι πέθαναν από τη φωτιά, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ακόμη ανθρώπινα θύματα.

Η φωτιά στη Σμύρνη ξεκίνησε την Πέμπτη και επεκτάθηκε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές λόγω των ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Πυροσβέστες στάλθηκαν από πολλές πόλεις, ενώ στην προσπάθεια κινητοποιήθηκαν και δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας.

Άλλες πέντε πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε δασικές περιοχές σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων του Μπόλου στα βορειοδυτικά και του Αϊντίν στα δυτικά.

Η πυρκαγιά της Σμύρνης ήταν η μεγαλύτερη που έχει δει η Τουρκία αυτό το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φειδίας Παναγιώτου: Ανοίγει γραφείο στη Λευκωσία και προσλαμβάνει – Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις - Βίντεο

• Ναυτικός έπεσε στη θάλασσα από πλοίο ανοικτά της Κύπρου – Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο της ΕΦ

• 17+1 ονόματα που τα έχουν μόλις από 10 άτομα στην Κύπρο - Σπάνια και παράξενα

• ΑμεΑ: Πόσα ξενοδοχεία στην Κύπρο είναι προσβάσιμα; - Ποια η γνώμη της ΟΠΑΚ και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

• Σε έλλειψη το αρνίσιο κρέας – Πρόβλημα για τους λάτρεις του οφτού και τους ταβερνιάρηδες

• «Έφυγε» ο θρυλικός ηθοποιός Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών



«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

Για ακόμη πέντε ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων, ηλικίας 19 και 23 ετών, σε σχέση με τη διερευνώμενη στυγερή δολοφονία των Ανδρέα Κουζουπή και του Σλοβάκου φίλου του David Chmelar 38 ετών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες στις 31 Ιουλίου στο Ληστόβουνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top