ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου

Οι αντιδράσεις από κόμματα σε σχέση με το Κυπριακό με αφορμή το πράσινο φως της Λευκωσίας για συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στο επικείμενο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ,  οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο των επιθέσεων κατά διανομέων φαγητού στη Λεμεσό, οι διεργασίες για νέο Συνεργατισμό, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων από το εξωτερικό καθώς και η νέα προειδοποίηση για καύσωνα είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν οι εφημερίδες τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Στέρησαν την άδεια σε 600 εγκαταστάτες τηλεπικοινωνιών» αναφέρεται, στο κύριο της θέμα, σε σφοδρή αντίδραση από τον Σύνδεσμο Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων για ανήκουστα υψηλό ποσοστό βάσης (75%) στην εξέταση για εξασφάλιση πιστοποίησης. Γράφει επίσης ότι οι Ρώσοι κληρωτοί δεν θέλουν να πολεμήσουν ενώ ,σύμφωνα με Ουκρανό διοικητή, συλλαμβάνονται 100-150 αιχμάλωτοι την ημέρα. Αλλού αναφέρει ότι με αφορμή την πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ στο άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ, ΕΔΕΚ, βουλευτές ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ τοποθετούνται κατά της Κυβέρνησης.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η μετανάστευση ενισχύει απασχόληση και ΑΕΠ» γράφει ότι χωρίς τη ροή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από το εξωτερικό δεν θα ήταν δυνατή η ισχυρή δυναμική που παρουσιάζει η οικονομία. Αλλού αναφέρει ότι ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο των επιθέσεων κατά διανομέων φαγητού στη Λεμεσό και πως η Αστυνομία δεν βλέπει ρατσιστικά κίνητρα. Γράφει επίσης ότι το ποσοστό των ατόμων 65 ετών και άνω έχει ξεπεράσει το ποσοστό παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών, χαρακτηριστικό της τάσης γήρανσης του πληθυσμού.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Τριγμοί στη συμπολίτευση» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι μετά την επιστολή των τριών βουλευτών του ΔΗΚΟ στον Νικόλα Παπαδόπουλο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ήρθε και ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, όπου εκφράζεται διαφωνία για τη συναίνεση της Κύπρου σε συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ Φιντάν στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι ανοίγουν τα σχολεία με δεκαέξι δράσεις και πως δεσπόζουν τα επικαιροποιημένα αναλυτικά προγράμματα, τα οποία υπόσχονται μείωση ύλης. Γράφει επίσης ότι σκαρφαλωμένος στο 40άρι είναι σήμερα ο υδράργυρος.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τέλος Φθινοπώρου παίρνει σάρκα και οστά ο νέος Συνεργατισμός» γράφει ότι ο νέος Συνεργατισμός θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο απ’ότι οι εμπορικές τράπεζες και θα είναι πιο ευέλικτος. Αλλού αναφέρει ότι πέντε Ε/κ και δύο Τ/Κ αγνοούμενοι ταυτοποιήθηκαν το 2024. Γράφει επίσης ότι προς το τέλος βαδίζει η έρευνα για τη Μονή Αββακούμ και αναμένονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των πυρόπληκτων - «Δεν έμεινε τίποτα εδώ... δεν σταμάταγε αυτή η φωτιά»

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Αυτούς ψάχνουν για απόπειρα διάρρηξης κατοικίας στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες τους

• Σχολικές τσάντες για όλες τις τσέπες: Πότε αναμένονται προσφορές – Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μονοπάτια της Φύσης: Η ομορφιά της Κύπρου έχει χρώμα πράσινο – Μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας - Όλες οι πληροφορίες



Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Υπέκυψε στα τραύματά της μια εβδομάδα μετά ηλικιωμένη γυναίκα

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Υπέκυψε στα τραύματά της μια εβδομάδα μετά ηλικιωμένη γυναίκα

Σε θανατηφόρο δυστύχημα εξελίχθηκε η τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε την Κυριακή (11/8) στη Λεμεσό, αφού μια 83χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μια εβδομάδα μετά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top