ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές - Ανακόπηκαν από τις Αρχές

Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές - Ανακόπηκαν από τις Αρχές

Για μετακίνηση μεταναστών εντός της ουδέτερης ζώνης ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας ο Κοινοτάρχης της κατεχόμενης Αυλώνας, Μενέλαος Σάββα, τις αρχές της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Αστυνομίας, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Σάββα στο ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυλώνας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το πρωί της Δευτέρας παρατηρήθηκε κινητικότητα στην ουδέτερη ζώνη κοντά στην κοινότητα. Όπως είπε, οι άνθρωποι που διαμένουν στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών, κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν τα αιτήματά τους στα αγγλικά, άρχισαν να κινούνται κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης, προς το Ακάκι.

Οι διαμαρτυρόμενοι, όπως είπε ο κ. Σάββα, κινούνταν οργανωμένοι και με τη συνοδεία των ΗΕ, ενώ κρατούσαν μαζί τους και τσάντες με τα υπάρχοντά τους. Παρατηρώντας την κινητικότητα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κάλεσε την Αστυνομία, ενώ ενημέρωσε και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης σχετικά, όπως είπε.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο ίδιος βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το Υφυπουργείο για την υπόθεση, ενώ η Αστυνομία βρέθηκε στην περιοχή για να ανακόψει ενδεχόμενη προσπάθεια των μεταναστών να περάσουν στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές.

Ο κ. Σάββα ανέφερε ότι οι μετανάστες ζητούσαν, μεταξύ άλλων, διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και πρόσβαση των παιδιών σε εκπαίδευση. Σημείωσε ότι όντως κάποια στιγμή επιχείρησαν να περάσουν στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, κάνοντας όμως λόγο για μία «χλιαρή προσπάθεια», η οποία απέτυχε με παρέμβαση της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον κ. Σάββα, οι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν τελικά στον καταυλισμό στην ουδέτερη ζώνη της Αυλώνας, μετά από περίπου πέντε ώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τζόκερ: Κύπριος τυχερός βρήκε το 5άρι και γεμίζει τις τσέπες του και όχι μόνο – Πολλά τα εκατ. στην επόμενη κλήρωση

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Τρόμος στον αέρα: Ράγισε γυαλί σε πτήση από Ισραήλ προς Λάρνακα - Φωτογραφία

• Σχολικές τσάντες για όλες τις τσέπες: Πότε αναμένονται προσφορές – Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μονοπάτια της Φύσης: Η ομορφιά της Κύπρου έχει χρώμα πράσινο – Μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας - Όλες οι πληροφορίες



Ευχαρίστησε τον ΠτΔ ο Κάδης - «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω»

Ευχαρίστησε τον ΠτΔ ο Κάδης - «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω»

Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο προτεινόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Δρ. Κώστας Καδής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top