Δραματική έκκληση για αιμοδότες από το Κέντρο Αίματος – Διακοπές και κορωνοϊός τους κράτησαν μακριά

Δραματική έκκληση για αιμοδότες από το Κέντρο Αίματος – Διακοπές και κορωνοϊός τους κράτησαν μακριά

Μεγάλη η ανάγκη για όλες τις ομάδες αίματος με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας να καλεί τους πολίτες σε αιμοδοσία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, Ανδρούλα Παναγιώτου, ανέφερε πως παίρνουμε τηλέφωνο, στέλνουμε και μηνύματα αλλά δεν είχαμε ακόμη την αναμενόμενη ανταπόκριση.

«Λείπει αρκετός κόσμος σε διακοπές αυτή την περίοδο. Παράλληλα, πολλοί έμειναν σε απομόνωση λόγω έξαρσης του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα είναι λιγοστές και οι οργανωμένες αιμοδοσίες», σημείωσε η κα Παναγιώτου.

Σύμφωνα με την Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος οι ημερήσιες ανάγκες φθάνουν τις 300 – 350 φιάλες αίματος. «Τις τελευταίες μέρες οι ανάγκες ήταν αυξημένες λόγω ζήτησης αίματος σε χειρουργεία αλλά και τροχαία ατυχήματα», πρόσθεσε

Το Κέντρο Αίματος απευθύνει επίσης έκκληση για εγγραφή νεών αιμοδοτών. «Πρέπει να είναι υγιείς και πάνω από 50 κιλά. Αιμοδότες μπορεί να είναι από 17χρονών και πάνω. Για τους 17χρονους χρειάζεται συγκατάθεση γονέα», κατέληξε η κα Παναγιώτου.

Δείτε πού μπορείτε να δώσετε αίμα εδώ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.