ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέζησε από επιδημία πανώλης και δύο παγκόσμιους πολέμους, πέθανε σε ηλικία 117 ετών, όπως αποκάλυψε η οικογένειά της.

«Η Μαρία Μπράνιας μας άφησε. Πέθανε όπως επιθυμούσε: στον ύπνο της, ειρηνικά και χωρίς πόνο», έγραψε η οικογένειά της στον λογαριασμό της στο X. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για τις συμβουλές και την καλοσύνη της» ανέφεραν, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Μπράνιας έζησε τις τελευταίες δύο δεκαετίες της στο γηροκομείο Santa Maria del Tura στην πόλη Olot στη βορειοανατολική Ισπανία και γιόρτασε εκεί τα 117α γενέθλιά της τον Μάρτιο.

Το Ρεκόρ Γκίνες είχε αναγνωρίσει επίσημα την Μπράνιας ως τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2023, μετά το θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Λυσίλ Ραντόν σε ηλικία 118 ετών. Μετά τον θάνατο της Μπράνιας, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτόκα, η οποία γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1908 και είναι 116 ετών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία: «Το Ευημερίας πέταξε εγχειρισμένη καρκινοπαθή σε σπίτι αχούρι με κατσαρίδες στη Λάρνακα» - Σκληρό βίντεο

• Νέο θανατηφόρο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή – Στη δημοσιότητα το όνομά του

• Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

• Καθυσηχάζει στέλεχος του ΠΟΥ - Η mpox δεν είναι η νέα Covid



ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικων της Ευρωπαικής Ενωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top