ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο η αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αγώνων και οι ετοιμασίες για εκκενώσεις από Λίβανο

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο η αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αγώνων και οι ετοιμασίες για εκκενώσεις από Λίβανο

Το θέμα των εμπιστευτικών βιογραφικών των προσώπων που διορίστηκαν στη ΔΕΦΑ, τον ΘΟΚ και τον ΚΟΑΓ, η απόφαση της TUI να τερματίσει τις ημερήσιες εκδρομές στα κατεχόμενα, το θέμα της αστυνόμευσης των ποδοσφαιρικών αγώνων, οι αντιδράσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στις θέσεις του Συνδέσμου Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι αναφορές του ΥΠΕΞ ότι η Κύπρος προετοιμάζεται για μέχρι και 100.000 εκκενώσεις προσώπων από τον γειτονικό Λίβανο και οι εξελίξεις που σηματοδοτεί ο Σεπτέμβριος στο τραπεζικό πεδίο στην Κύπρο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διαφάνεια μόνο στα λόγια» αναφέρει στο κύριο της θέμα με αφορμή τα εμπιστευτικά βιογραφικά των προσώπων που διορίστηκαν σε ΔΕΦΑ, ΘΟΚ και ΚΟΑΓ ότι «για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αποδεικνύεται σταθερά ανακόλουθη των δεσμεύσεών της». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ρωσική εταιρεία έδιωξε όλους τους ξένους και έμεινε στα χέρια ενός Κύπριου μετόχου. Αλλού κάνει λόγο για θλιβερό απολογισμό σε νεκρούς και τραυματίες και ότι μόνο το τελευταίο διήμερο καταγράφηκαν τρία σοβαρά τροχαία με επτά τραυματίες.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Μπλόκο στις εκδρομές με κενό στο πολιτικό πλαίσιο», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η TUI διακόπτει τις ημερήσιες εκδρομές στα κατεχόμενα, που προσφέρει στους πελάτες της στις ελεύθερες περιοχές, εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Τ/κ, οι οποίοι κάνουν λόγο για «πολιτική αποκλεισμού». Αλλού γράφει ότι δαπανήθηκε περίπου €1,5 εκατ. για κατασκευή 2.500 κυρτωμάτων, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το ξήλωμά τους με κόστος €1.200 το κύρτωμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Δήμος Λεμεσού και Υφυπουργείο Ναυτιλίας διαφωνούν για τη θαλάσσια ρύπανση.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Δεν κάνει πίσω η Αστυνομία» και κάνει λόγο για «τελεσίγραφο» της Αστυνομίας προς την ΚΟΠ ότι δεν θα αρχίζει ποδοσφαιρικό ματς χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας και όλα τα μέτρα που θα συμφωνηθούν. Αλλού αναφέρεται στα τελευταία θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και σχολιάζει ότι είναι «χωρίς τέλος οι θάνατοι στην άσφαλτο». Αλλού κάνει λόγο για νέα μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο για το πόθεν έσχες περιουσιακών στοιχείων από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Αυξάνουν τις τιμές ηλεκτρισμού οι απαιτήσεις του ΣΑΗ από τον Πρόεδρο» αναφέρεται σε «έντονη αντίδραση και τεκμηριωμένες απαντήσεις» που δόθηκαν από τη διεύθυνση και διοίκηση της ΑΗΚ στις θέσεις του Συνδέσμου Ηλεκτρικής Ενέργειας και γράφει ότι οι ιδιώτες κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών από τις ΑΠΕ, ενώ κρατούν τα χέρια της ΑΗΚ δεμένα. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για «μαύρο δωδεκάωρο» με δύο νεαρούς νεκρούς στην άσφαλτο. Αλλού γράφει ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την συλλογική σύμβαση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα «Έτοιμη η Κύπρος για ‘μέχρι 100.000’ εκκενώσεις» αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου ότι ο αριθμός των προσώπων που ενδεχομένως να χρειαστεί να εκκενωθούν από το Λίβανο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα, ενδέχεται να ανέλθει μέχρι και τις 100.000 και ότι η Κυβέρνηση προετοιμάζεται για «όλα τα πιθανά σενάρια». Αλλού προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστου Ορφανίδη ότι η Κυβέρνηση παρουσιάζει ωραιοποιημένη εικόνα σε σχέση με τα έργα στη μαρίνα της Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός δήλωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025 αναμένεται να υποβληθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κομβικός ο Σεπτέμβριος για τράπεζες» γράφει ότι σημαντικός για την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική χαρακτηρίζεται ο Σεπτέμβριος, ο οποίος θα φέρει σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις. Αλλού γράφει ότι νέος γύρος αξιολογήσεων της κυπριακής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης αρχίζει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τιμή του φυσικού αερίου στο Τέξας είναι «κάτω από μηδέν» αφού είναι τόσο μεγάλο το πλεόνασμα, που συχνά ορισμένοι παραγωγοί πληρώνουν επιχειρήσεις για να το πάρουν.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας σε ξενοδοχείο: Τι διερευνά η Αστυνομία - Ρίχνει φως στα αίτια η νεκροτομή

• Μπούκαρε ημίγυμνος σε περίπτερο - Έβαζε προϊόντα στο παντελόνι του - Επιτέθηκε σε υπάλληλο και έγινε καπνός

• Έστειλαν στο νοσοκομείο 64χρονο: Προσπάθησαν να τον ξεγελάσουν και τον έκλεψαν με την βοήθεια 15χρονης

• Έσφαζαν ζώα παράνομα - Έφοδος Αστυνομίας και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε υποστατικό - Σοκ από τι εντόπισαν

• Είστε vegan ή vegetarian; Αυτά τα εστιατόρια πρέπει να τα επισκεφτείτε – Πίνακες

• Τρέξτε να προλάβετε εκπτώσεις – Λίγες μέρες έμειναν – Αντίθετη εικόνα μεταξύ mall και κέντρου πόλεων



Ο Φιντάν, η αφορμή για το ξέσπασμα κομμάτων της συγκυβέρνησης - Καμία συνεννόηση με την Κυβέρνηση

Ο Φιντάν, η αφορμή για το ξέσπασμα κομμάτων της συγκυβέρνησης - Καμία συνεννόηση με την Κυβέρνηση

Δεν λέει να κοπάσει η αντίδραση από πλευράς μερίδας βουλευτών του ΔΗΚΟ και της ηγεσίας της ΕΔΕΚ για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top