Ποιος είναι ο καπετάνιος του Bayesian που βυθίστηκε στο Παλέρμο

Ποιος είναι ο καπετάνιος του Bayesian που βυθίστηκε στο Παλέρμο

Έμπειρος ναυτικός ο καπετάνιος, αλλά αιφνιδιάστηκε από τη κακοκαιρία που βύθισε μέσα σε λίγα λεπτά το πολυτελές σκάφος Bayesian στα ανοιχτά της Σικελίας τη Δευτέρα.

Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρουν τα δημοσιεύματα για τον κυβερνήτη Τζέιμς Κάτφιλντ, έναν από τους διασωθέντες του ναυαγίου.

Σε δηλώσεις του σε ιταλική εφημερίδα από νοσοκομείο του Παλέρμο όπου νοσηλεύεται, ο Κάτφιλντ είπε ότι «δεν το περιμέναμε», αναφερόμενος στην κακοκαιρία που βύθισε το πλοίο.

Την Τρίτη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ansa, ο καπετάνιος ανακρίθηκε για πάνω από δύο ώρες, με τους εισαγγελείς να επικεντρώνονται στις συνθήκες του ναυαγίου.

Ο 51χρονος ναυτικός, με καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία, εργάζεται σε πλοία από νεαρή ηλικία.

Ο αδελφός του λέει ότι «είναι πολύ καλός ναυτικός», «πολύ σεβαστός» στη Μεσόγειο, την οποία γνώριζε καλά. Στο παρελθόν ο Κάτφιλντ εργαζόταν σε Τούρκο δισεκατομμυριούχο.

Παλαιότερα, είχε εργαστεί στη ναυπηγική βιομηχανία ενώ νεότερος αγωνίστηκε και ως ιστιοπλόος.

Το πολυτελές σκάφος χτυπήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από υδροστρόβιλο λίγες εκατοντάδες μέτρα από την ακτή του Πορτίτσελο στη βόρεια Σικελία. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί έξι νεκροί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για άλλο ένα άτομο που αγνοείται.

Ο Κάτφιλντ είναι ένας από τους διασωθέντες. Παραμένει σε νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE