ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

Πανέτοιμη είναι η Intercity Buses για να ξεκινήσει η διαδρομή Intercity Express από και προς Λεμεσό – Λευκωσία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής της Intercity Buses, Φώτιος Καούλλας, ανέφερε πως η Εταιρεία διαθέτει τον στόλο οχημάτων για να ξεκινήσει η διαδρομή αρχές Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά, αναμένονται αποφάσεις τόσο για τον αριθμό διαδρομών, το ωράριο, όσο και για τις στάσεις που θα κάνει στις δύο πόλεις, κάτι που θα εξαρτηθεί σύμφωνα με τον κ. Καούλλα από τη ζήτηση και τις προτιμήσεις των επιβατών.

«Στο παρόν στάδιο, το σίγουρο είναι ότι η γραμμή θα ξεκινάει από την αφετηρία της εταιρείας στο νέο λιμάνι Λεμεσού, θα κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο, θα περνάει από τους χώρους Park & Ride, και θα καταλήγει στην πλατεία Σολωμού. Αναμένεται να επισημοποιηθεί ο αριθμός των Park & Ride και αν θα γίνεται στάση στο ΓΝ Λευκωσίας, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή κάπου κοντά στα Υπουργεία στο κέντρο της πόλης ανάλογα με τη ζήτηση», υπέδειξε ο ΓΔ της Intercity Buses.

Όσον αφορά τις ώρες των δρομολογίων, και αυτό είναι κάτι που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες. Σίγουρα θα υπάρχουν πρωινές γραμμές μετά τις 5π.μ. και το μεσημέρι – νωρίς το απόγευμα οι επιστροφές τους.

Το κόστος της διαδρομής

Το κόμιστρο του εισιτηρίου θα είναι το ίδιο με την υφιστάμενη γραμμή Λεμεσού – Λευκωσίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Τιμολογιακή Πολιτική Εισιτηρίων της Εταιρείας που εφαρμόστηκε από τις 2 Απριλίου 2024:

1. Στην είσοδο του λεωφορείου ο οδηγός εκδίδει ΜΟΝΟ κανονικά εισιτήρια μονής διαδρομής και χάρτινα μηνιαία.

2. Μόνο με την έκδοση Προσωποποιημένης κάρτας Motion επωφελούνται την έκπτωση 50% στα κόμιστρα και την δωρεάν μεταφορά οι δικαιούχοι.

Δείτε τις τιμές για όλα τα δρομολόγια αναλυτικά εδώ.

Προβληματισμός λόγω έλλειψης οδηγών

Ένα από τα ζητήματα που προβληματίζει τόσο το Υπουργείο Μεταφορών όσο και την Εταιρεία - όχι μόνο για τη νέα γραμμή αλλά ευρύτερα - είναι η έλλειψη οδηγών.

«Όλες οι εταιρείες ταλαιπωρούνται με έλλειψη οδηγών. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για την προώθηση του επαγγέλματος, από ενημερώσεις στα σχολεία μέχρι μείωση στο κόστος απόκτησης άδειας οδηγού. Παράλληλα, είναι αναγκαία η απλοποίηση των εξετάσεων και των προδιαγραφών για απόκτηση άδειας», σημείωσε ο Φώτιος Καούλλας. Τόνισε ακόμη πως είναι ένα πολύ καλά αμειβόμενο επάγγελμα με μισθούς να ξεκινούν στα 1700 ευρώ ακάθαρτα και να ξεπερνούν ακόμη και τις 2,5 χιλ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, μιλώντας στο ThemaOnline, διαβεβαίωσε πως η λειτουργία της υπεραστικής γραμμής Intercity Express και των υφιστάμενων δρομολογίων του Pame Express στη Λευκωσία δεν επηρεάζονται από την έλλειψη οδηγών.

«Επηρεάζονται ευρύτερα οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για ενίσχυση των δημοσίων επιβατικών μεταφορών με περισσότερα δρομολόγια και περισσότερους επιβάτες. Έχουμε ήδη προβεί σε σειρά ξεχωριστών επαφών με οργανωμένα σύνολα και σχεδιάζουμε μια διάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να βρούμε λύσεις στο ζήτημα», κατέληξε ο Υπουργός Μεταφορών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top