ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Η ανακοίνωση των ονομάτων που αποτελούν την Ομάδα Κυπριακού, έγινε τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 26 του μήνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου και ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, λόγω των διευκρινήσεων τις οποίες ζητούσε το ΑΚΕΛ μέσω επιστολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον περασμένο Οκτώβριο, αναφορικά με τον ρόλο και τους όρους εντολής της συγκεκριμένης ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μια δυσαρέσκεια από μέλη της Ομάδας Κυπριακού για την καθυστέρηση σε ότι αφορά τη σύγκλησή της.

Σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 8 Αυγούστου το μέλος της Ομάδας Κυπριακού Χρίστος Τριανταφυλλίδης, εξέφραζε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τη μη σύγκληση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, έστω και μία φορά. Στην επιστολή του ο κ. Τριανταφυλλίδης καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα την Ομάδα Κυπριακού για ενημέρωση των μελών της «και την έκφραση εκ μέρους αυτών, απόψεων και προβληματισμών που μπορεί σ’ εσάς που είστε ο μοναδικός τελικός κριτής του πρακτέου, να αποδειχθούν χρήσιμες»

Εξάλλου, σε  γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης  αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εξελίξεις τρέχουν εν καιρώ διακοπών και η περιβόητη Πολιτική Ομάδα Κυπριακού υπνώττει σαν να είναι ανύπαρκτη που τώρα τη θυμήθηκαν ότι την έχουν συστήσει για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μετά από τόσες δηλώσεις και πρωτοβουλίες»

Η δωδεκαμελής Ομάδα Κυπριακού αποτελείται από τους: Παναγιώτη Δημητρίου, Χρίστο Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Κουκουμά, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύση Παντελίδη, Σταύρο Αγγελίδη, Γιώργο Γεωργίου, Μενέλαο Κυπριανού, Γιώργο Ποίζη,Χρίστο Ιωσηφίδη και Κυριάκο Τσιμίλλη.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού έρχεται σε μία περίοδο όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από κόμματα της συγκυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, αναφορικά με τη συναίνεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αλλά και η ηγεσία του ΔΗΚΟ εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το ζήτημα Χακάν Φιντάν, χωρίς να εκδώσουν οποιαδήποτε ανακοίνωση, ίσως λόγω «διακοπών», ενώ ο ΕΛΑΜ  αναφέρει πως  την ώρα που η Άγκυρα και ο κατοχικός ηγέτης επιμένουν στις απαράδεκτες αξιώσεις τους, η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει με τις κινήσεις της λανθασμένα μηνύματα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την ΕΕ αποδεχόμενη τη συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top