ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Στην πρώτη του υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του περασμένου μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στη Βόρεια Καρολίνα σε μια εκδήλωση που επικεντρώθηκε στην εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ μίλησε πίσω από μια εξέδρα από υαλοπίνακες αλεξίσφαιρου γυαλιού που σχημάτιζαν έναν προστατευτικό τοίχο σε όλη τη σκηνή, ενώ στις στέγες είχαν τοποθετηθεί ελεύθεροι σκοπευτές, μέρος των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που στοχεύουν να τον κρατήσουν ασφαλή μετά την επίθεση στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα τον οποίο αποκάλεσε «απεχθή» για τα σχόλιά του το προηγούμενο βράδυ στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Η εκδήλωση ήταν μέρος της εβδομαδιαίας σειράς ομιλιών του Τραμπ την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο. Οι σύμμαχοι του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία τον παροτρύνουν να επικεντρωθεί στην πολιτική αντί στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον της αντιπάλου του στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Η δεύτερη νύχτα του συνεδρίου των Δημοκρατικών την Τρίτη περιλάμβανε ομιλίες και από τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, οι οποίοι επιτέθηκαν στον Τραμπ με ιδιαίτερα σκληρά λόγια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιτέθηκε στον Ρεπουμπλικάνο που τον διαδέχθηκε στον Λευκό Οίκο το 2017. «Είναι ένας 78χρονος δισεκατομμυριούχος που δεν έχει πάψει να γκρινιάζει για τα προβλήματά του» εδώ και εννέα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά. Εντύπωση έκανε και η ειδική αναφορά που έκανε ο Ομπάμα «στα παιδιάστικα παρατσούκλια που χρησιμοποιεί ο Τραμπ, τις τρελές θεωρίες συνωμοσίας του και την αλλόκοτη εμμονή του το μέγεθος του κοινού σε κάθε του συγκέντρωση».

Πάντως παρά τη χρήση του αλεξίσφαιρου προστατευτικού ο Τραμπ κατέβηκε στο κοινό για να δει την κατάσταση της υγείας ενός οπαδού του που λιποθύμησε. Το κοινό χειροκρότησε την κίνηση του Ρεπουμπλικάκου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο



Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top