ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου

Το έργο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην Εθνική Φρουρά, η έναρξη τοποθέτησης καμερών σε σχολεία, τα νομοσχέδια που αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο για αλλαγές στη Νομική και στην Ελεγκτική Υπηρεσία και οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για διακοπή των ημερήσιων εκδρομών στα κατεχόμενα από την εταιρεία ταξιδιών και τουρισμού TUI, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που προβάλλουν οι εφημερίδες την Πέμπτη.  

H «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Οικειοποιούνται έργα άλλων», γράφει στο κύριο θέμα της ότι παρουσίασαν τα φωτοβολταϊκά για την Εθνική Φρουρά ως έργο διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη, ενώ πρόκειται για σχεδιασμό που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση μετά το αντίστοιχο για τα σχολεία. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός δήλωσε ότι τυχόν πλεονάσματα θα πηγαίνουν εν μέρει σε δόσεις για το δάνειο του 2013. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής δήλωσε για τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το θέμα του τουριστικού οργανισμού TUI ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν ασκεί πιέσεις σε κανένα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με το τίτλο «Έτοιμες να λειτουργήσουν κάμερες σε σχολεία» γράφει ότι ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η τοποθέτηση καμερών στα πρώτα δέκα σχολεία σε Λευκωσία και Λεμεσό, με το Υπουργείο Παιδείας να ευελπιστεί σε μείωση των βανδαλισμών και των καταστροφών σε σχολικές μονάδες. Αλλού προβάλει δηλώσεις στον «Π» δρώντων στον τουρισμό οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν οι οργανωμένες εκδρομές από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα καθώς δεν απαγορεύονται οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης δρομολογεί τις διαδικασίες για την υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο Νίκου Αναστασιάδη για τη δημιουργία σταθμών εξυπηρέτησης οδηγών κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Υπό τον τίτλο «Καυτές αλλαγές για τον Ελεγκτή», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο θέμα του ότι φωτιές στο πολιτικό σκηνικό θα ανάψει ο Σεπτέμβριος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο τα νομοσχέδια για αλλαγές στη Νομική και στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι τις μεγάλες εισροές τουριστών στα κατεχόμενα μέσω εκδρομών από τις ελεύθερες περιοχές φανερώνει η οργίλη αντίδραση του ψευδοκράτους στην απόφαση της TUI να τερματίσει τις δικές της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θορυβήθηκαν οι αρμόδιοι με την αύξηση των θανάτων στους δρόμους και θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.  

«Υποσκάπτουν την ΑΗΚ για να θησαυρίζει μικρός αριθμός ιδιωτών», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της, και γράφει ότι οι ιδιώτες επιδιώκουν να βάλουν χέρι σε καίριες κρατικές υποδομές ενέργειας σε βάρος της ΑΗΚ. Αλλού προβάλλει δήλωση του ΓΓ της ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ Νεόφυτου Τιμινή ο οποίος ανέφερε ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και αναμένεται εντός των ημερών ο Υπουργός Εργασίας είτε να υποβάλει άμεσα μεσολαβητική πρόταση, είτε να κηρύξει αδιέξοδο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και γράφει ότι είναι ουραγός η Κύπρος στις επενδύσεις της ΕΕ σε έρευνα και καινοτομία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της, με τίτλο "Απειλή του βορρά για εκδίκηση μετά την απαγόρευση για ημερήσιας εκδρομές από TUI" αναφέρεται σε  απειλές του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι θα ανοίξει τα ξενοδοχεία στα Βαρώσια, μετά την απόφαση της TUI για τερματισμό των ημερήσιων εκδρομών στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι καθορίστηκαν σταθερές τιμές για τα εισητήρια της αεροπορικής εταιρείας El Al για τη διαδρομή μεταξύ Λάρνακας και Τελ Αβίβ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει διαδηλώσεις των υπερ-Ορθόδοξων Εβραίων κατά των προσπαθειών του ισραηλινού κράτους για στρατολόγηση ανδρών από την κοινότητα τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top