LIKE ONLINE

10 λόγοι που μια γυναίκα απατά τον σύντροφό της

10 λόγοι που μια γυναίκα απατά τον σύντροφό της

Αν και η απιστία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια σχέση, εξακολουθεί να είναι συχνή. Μια ανασκόπηση των ερευνών για την απιστία έδειξε ότι περίπου το 20 με 25% των παντρεμένων ζευγαριών απιστούν τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Η ίδια ανασκόπηση συζητά τις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου στο ποιος απατά, καθώς σήμερα οι γυναίκες «κλείνουν τη ψαλίδα» και το ποσοστό απιστίας τους πλησιάζει εκείνο των ανδρών.

Διαφέρουν οι λόγοι των γυναικών από εκείνους των ανδρών για τους οποίους απατούν; Μια πιο πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Evolution and Human Behavior επιδίωξε να μάθει γιατί οι γυναίκες απατούν, διερευνώντας τις απαντήσεις 116 άπιστων γυναικών (και 138 άπιστων ανδρών) από διάφορες χώρες. H Δρ Theresa E. DiDonato, Ph.D., ψυχολόγος και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Loyola Maryland, με άρθρο της στο Psychology Today σχολιάζει τα αποτελέσματα της μελέτης.

Σύμφωνα με αυτά, στις απαντήσεις των γυναικών περιλαμβάνονταν οι παρακάτω λόγοι:

Δεν ήταν ευτυχισμένες στη σχέση (64,66%), αντανακλώντας μια περίπλοκη κατάσταση, έχοντας διπλάσιες πιθανότητες να απατήσουν σε σχέση με τους άνδρες.

Βλέπουν τον σύντροφό τους να παίρνει αποστάσεις (22,41%). Οι γυναίκες νιώθουν ότι ο σύντροφός τους δεν δεν επενδύει στη σχέση τους.

Θέλουν εκδίκηση (15,52%), ειδικά εάν ο σύντροφός τους ήταν πρώτα άπιστος.

Βαριούνται ή αναζητούν κάτι καινούργιο (12,93%).

Είναι σεξουαλικά δυσαρεστημένες (8,62%).

Τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία να απατήσουν ή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ (7,76%). Κάποιος τις φλερτάρει, η γυναίκα δεν εστιάζει στις συνέπειες, και τελικά το ένα πράγμα οδηγεί στο άλλο.

Αναζητούν επιβεβαίωση (6,90%), ειδικά εάν δεν την προσφέρει ο σύντροφός τους.

Αγαπούν ή επιθυμούν τον εραστή τους (6,89%).

Γνωρίζουν ότι η σχέση τους φτάνει προς το τέλος της (6,03%) και ενδεχομένως η απιστία να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα.

Η σχέση τους είναι εξ αποστάσεως (3,45%). Όταν τα ζευγάρια ζουν σε διαφορετικά μέρη, ενσωματώνονται λιγότερο στη ζωή του άλλου, αφήνοντας περισσότερες ευκαιρίες για μια απιστία.

Αν και οι λόγοι αυτοί ήταν οι συχνότεροι στο δείγμα αυτό των γυναικών, ο κατάλογος δεν είναι πλήρης. Μαζί με τους λιγότερο συχνά αναφερόμενους λόγους που εμφανίστηκαν σε αυτή τη μελέτη (π.χ. θέματα ψυχικής υγείας, άγχος), οι άνθρωποι μπορεί επίσης να απατούν για λόγους που είναι μοναδικοί για την κατάσταση της σχέσης τους.

Ανάμεσα στις πολλές εξηγήσεις για την απιστία, αναδύεται ένα κυρίαρχο μοτίβο: Η απιστία φαίνεται να συνδέεται με την έλλειψη ικανοποίησης των αναγκών. Όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες του ανήκειν και της σύνδεσης, οι σεξουαλικές ανάγκες, οι ανάγκες αυτοεκτίμησης ή οι κοινωνικές ανάγκες, οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακούν σε απιστία, εξηγεί η ειδικός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η έλλειψη ικανοποίησης σημαίνει αυτόματα απιστία. Αντίθετα, υποδηλώνει τη σημασία της εξέτασης της γενικής ικανοποίησης των αναγκών των γυναικών ως παράγοντα κινδύνου για απιστία, καταλήγει.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Σε διαρκή επαφή ο ΠτΔ με ΓΓ ΟΗΕ - «Οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»

Σε διαρκή επαφή ο ΠτΔ με ΓΓ ΟΗΕ - «Οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών εδώ και καιρό, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει, τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top