ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Βρέθηκαν σφαίρες στα πτώματα έξι ομήρων

Ισραήλ: Βρέθηκαν σφαίρες στα πτώματα έξι ομήρων

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την Πέμπτη ότι βρέθηκαν σφαίρες στα σώματα των έξι ομήρων, τις σορούς των οποίων ανέκτησε από σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου τους.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση των σορών «βρέθηκαν σφαίρες στα σώματα των έξι ομήρων».

Την Τρίτη ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα των έξι ανδρών που είχαν απαχθεί από μέλη της Χαμάς κατά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου, στο νότιο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, διευκρίνισε στη συνέχεια ότι οι έξι άνδρες «σκοτώθηκαν ενώ (ο στρατός) επιχειρούσε στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου των ομήρων ερευνώνται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν «στις οικογένειες των ομήρων και στο κοινό».

Πολλές οικογένειες ομήρων που πέθαναν στη Γάζα ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από τον στρατό πως ο συγγενής τους ενδέχεται να σκοτώθηκε κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις ή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς πέρυσι, οι 105 παραμένουν ακόμη στη Γάζα αλλά οι 34 από αυτούς πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Βρήκαν τεράστια ποσότητα διάφορων ναρκωτικών σε όχημα στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες

• Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από €5 εκατ.

• Λώρης Λοϊζίδης: Η γλυκιά φωτογραφία που δείχνει τα τρία παιδιά του να αγκαλιάζονται



Σε διαρκή επαφή ο ΠτΔ με ΓΓ ΟΗΕ - «Οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»

Σε διαρκή επαφή ο ΠτΔ με ΓΓ ΟΗΕ - «Οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών εδώ και καιρό, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει, τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top