ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Πλησιάζει η ώρα της εκκλησιαστικής δίκης - Τρεις από τους πέντε μοναχούς στο Συνοδικό - Όλες οι λεπτομέρειες

Μονή Αββακούμ: Πλησιάζει η ώρα της εκκλησιαστικής δίκης - Τρεις από τους πέντε μοναχούς στο Συνοδικό - Όλες οι λεπτομέρειες

Με πολυσέλιδα κατηγορητήρια καλούνται τρεις από τους πέντε μοναχούς της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο συνήγορος κληρικός των μοναχών ενώπιον των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, Αναστάσιος Βαβούσκος, οι ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, Πατήρ Πορφύριος και Πατήρ Αββακούμ θα παρουσιαστούν στο Συνοδικό Δικαστήριο την Παρασκευή 30 Αυγούστου το πρωί.

«Θα συνεχιστεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου όπου θα καταθέσουν ορισμένοι μάρτυρες. Μας ζητήθηκε να στείλουμε τους μάρτυρες υπεράσπισης. Τους απάντησα πως το δικαίωμα του κατηγορουμένου είναι ενώπιον του δικαστηρίου να προτείνει τους μάρτυρες και όχι 10-15 μέρες πριν. Παραταύτα τους δώσαμε ονόματα», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως το κατηγορητήριο περιλαμβάνει γύρω στις 13-15 κατηγορίες το καθένα και εκτείνονται μέχρι 50 σελίδες. Μάλιστα, τόνισε ότι μία από τις κατηγορίες είναι ψευδής, χωρίς να αποκαλύπτει ποια, και κατά συγκεκριμένο κανόνα όταν μία είναι ψευδής τότε όλες οι κατηγορίες «παρασύρονται» και θεωρούνται ανυπόστατες.

Ερωτηθείς αν έχει λάβει το πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής απάντησε αρνητικά. «Έχουμε ζητήσει και την εισήγηση του ανακριτή προς την Επιτροπή και το πόρισμα της Επιτροπής αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε λάβει. Ούτε στη δικογραφία το συμπεριλάμβανε, ούτε το υλικό το οποίο απομαγνητοφώνησαν, υλικό το οποίο είναι παράνομο κατά τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων», πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε παράλληλα, πως βγήκε πόρισμα με περισσότερους από 60 μάρτυρες μέσα σε ένα μήνα. Όταν μάλιστα, δόθηκαν και συμπληρωματικές καταθέσεις από μάρτυρες κατηγορίας που λήφθηκαν μετά από τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης κάτι που σύμφωνα με τον Αναστάσιο Βαβούσκο δεν γίνεται πουθενά ως πρακτική και θεωρείται παράνομο και ηθικά απαράδεκτο. Πρόσθεσε, ότι υπάρχει αριθμός μαρτύρων κατηγορίας που δεν κατέθεσαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής αλλά κατέθεσαν γραπτώς.

Ένσταση για τεκμήρια

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο συνεχίζεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου η διαδικασία για την ένσταση που υπέβαλαν οι πατέρες της Μονής ζητώντας την επιστροφή των τεκμηρίων που τους κατασχέθηκαν ανάμεσά τους και το ποσό του χρηματοκιβωτίου.
Στη σημερινή διαδικασία θα εξεταστεί η ένσταση της Δημοκρατίας.

Δίκη στο Κακουργιοδικείο

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου το πρωί έχει οριστεί από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η συνέχεια της Δίκης με τους πατέρες Νεκτάριο και Πορφύριο να καλούνται να απαντήσεις στις κατηγορίες που περιλαμβάνουν συνωμοσία, κλοπή και ψευδείς φορολογικές δηλώσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Δίνουν και παίρνουν» τα εχθρικά μηνύματα στο διαδίκτυο – Δέκτες πολλοί Κύπριοι νέοι

• Επίθεση σε 64χρονο: Πέρασαν χειροπέδες στην 15χρονη καταζητούμενη – Ανήλικοι και οι δράστες που τον έδειραν και έκλεψαν

• Υπόθεση 70 κιλών ναρκωτικών στη Λεμεσό: Στα χέρια της Αστυνομίας 21χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες

• Κάμαλα Χάρις και επίσημα υποψήφια των Δημοκρατικών: Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς

• Έρχονται βροχές μέσα στη ζέστη - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο



Ζητά αναγνώριση ο Τατάρ για να πάει σε τριμερή - Γυρίζει την πλάτη στα ΗΕ

Ζητά αναγνώριση ο Τατάρ για να πάει σε τριμερή - Γυρίζει την πλάτη στα ΗΕ

Την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και της δήθεν κρατικής υπόστασης των κατεχομένων βάζει μπροστά ο Ερσίν Τατάρ ως προϋπόθεση για να πει <evet> στο κάλεσμα του ΓΓ των ΗΕ για τριμερή συνάντηση τον Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top