ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Ανίχνευση τουρκικών προθέσεων με την παρουσία Φιντάν στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών»

Λετυμπιώτης: «Ανίχνευση τουρκικών προθέσεων με την παρουσία Φιντάν στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών»

Η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν στο επικείμενο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει την ευκαιρία να ανιχνεύσουμε τις προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό ενώπιον και των εταίρων μας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε επικρίσεις στελεχών της συμπολίτευσης για το πράσινο φως που έδωσε η Κυπριακή Κυβέρνηση για την παρουσία Φιντάν, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στο Τρίτο, ότι η απόφαση στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Απριλίου ενώ ανέφερε ότι ακολούθως ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο.

Για τις επικρίσεις που ακούγονται από πλευράς συμπολίτευσης ότι δεν ενημερώνονται για την πορεία του Κυπριακού από τον Πρόεδρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ενημέρωση θα γίνει στο πλαίσιο πλήρους διαφάνειας, στην επικείμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά τις ενστάσεις Τατάρ ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι το συμφωνημένο πλαίσιο μπορεί να απαντήσει στις ανησυχίες τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων.

Διαμήνυσε μάλιστα προς την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι η χρονική συγκυρία της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, του άτυπου συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου - όπως το χαρακτηρισε - της διασύνδεσης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας με την πρόοδο στο Κυπριακό θα πρέπει να τύχει αξιοποίησης.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τον τερματισμό της μεταφοράς τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές από τον γερμανικό κολοσσό TUI, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε ότι η Κυβέρνηση ζήτησε αυτή την διακοπή. Υπενθύμισε ότι πάγια πολιτική της κυπριακής Πολιτείας είναι ότι δεν επιθυμεί τις εκδρομές και την διαμονή τουριστών στα κατεχόμενα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Δίνουν και παίρνουν» τα εχθρικά μηνύματα στο διαδίκτυο – Δέκτες πολλοί Κύπριοι νέοι

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Αυτός είναι ο νέος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς - Διορίστηκε από το Υπουργικό

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος

• Χιλιάδες άτομα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο αναχώρησαν από τις αρχές του χρόνου



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top