ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό με τις προσπάθειες των ΗΕ για τριμερή το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη και οι απαιτήσεις του Τ/κ ηγέτη για να προσέλθει στη συνάντηση, η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου διαβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα στη διάθεσή της για να προστατεύσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης από τον γεωπολιτικό κίνδυνο, τα προβλήματα με την εφαρμογή του e-justice, η σύσκεψη χθες στο Υπουργείο Γεωργίας για τις πυρκαγιές που προκαλούν τα καλώδια της ΑΗΚ, οι δηλώσεις εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων για καλύτερη σοδειά ελιών ώστε να πέσει και η τιμή του ελαιόλαδου καθώς και άλλα, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Τριμερή τον Σεπτέμβρη ετοιμάζουν τα Η. Έθνη» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι νέες προσπάθειες για τριμερή συνάντηση εντός Σεπτεμβρίου καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη με τον Ερσίν Τατάρ να εμμένει να λάβει επιβεβαίωση για απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο και απευθείας διεθνείς σχέσεις. Αλλού αναφέρει ότι φρέσκα ψάρια, αυγά, ζάχαρη και λάδι άδειασαν το πορτοφόλι των καταναλωτών τον περασμένο μήνα. Αναφέρει επίσης ότι ο ΚΟΑΓ ανεγείρει 600 διαμερίσματα στη Λεμεσό για απάμβλυνση του προβλήματος των ψηλών ενοικίων.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Διπλωματικό τείχος προστασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση» γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επιστολή της, διαβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα στη διάθεσή της για να προστατεύσει το έργο από τον γεωπολιτικό κίνδυνο. Αλλού αναφέρει ότι στα άτομα που φυλακίστηκαν για χρέη προς το δημόσιο και για διατροφές περιλαμβάνονται και λήπτες δημοσίων βοηθημάτων που καταλήγουν στη φυλακή αντί να εκτίσουν εναλλακτική ποινή. Γράφει επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας προχωρά με την εκπόνηση νομοσχεδίου για αυστηρότερους όρους για τα διαγνωστικά κέντρα.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Πεταμένα λεφτά και στο e-justice» γράφει στο κύριο θέμα του ότι η ψηφιακή δικαιοσύνη που κόστισε εκατομμύρια λειτούργησε μόλις μια βδομάδα. Αλλού αναφέρει ότι αδειάζουν τα φράγματα αφού το αποθηκευμένο νερό βρίσκεται σε κάποιες περιπτώσεις μόλις στο 10% με 15% της πληρότητας. Προβάλλει επίσης ότι το Υπουργείο Γεωργίας σε σύσκεψη χθες ζήτησε την εφαρμογή μέτρων για πυρκαγιές από καλώδια της ΑΗΚ αφού γύρω στις 150 πυρκαγιές κάθε χρόνο ξεσπούν με υπαιτιότητα καλωδίων ή υποσταθμών της ΑΗΚ.

Η «Χαραυγή» στον κύριο θέμα της με τίτλο «Βασικό εμπόδιο για απόκτηση στέγης η εξασφάλιση δανείου» γράφει ότι εξακολουθεί να είναι έντονο το πρόβλημα απόκτησης δανείου αλλά η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύσεις. Αλλού γράφει ότι οι αγροτικές οργανώσεις σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ εκφράζουν ελπίδα ότι θα υπάρξει λίγο καλύτερη παραγωγή ελαιόλαδου από την κακή περσινή χρονιά για να μειωθούν κάπως οι τιμές. Γράφει επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν βαθύτερα σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Λωρίδας της Γάζας ενώ κλείνουν τα αυτιά στις εκκλήσεις για εκεχειρία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Ιδιωτικό έργο ξηραίνει καταρράκτη στο Τρόοδος» και γράφει ότι η ζημιά ήδη έγινε, σύμφωνα με περιβαλλοντιστές, στον καταρράκτη του Κρύου Ποταμού λόγω εκτροπής του νερού σε εξωτερικό τζακούζι στην οικία που ανεγείρει γνωστός αρχιτέκτονας. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις αγροτικών οργανώσεων στο ΚΥΠΕ όπου εκφράζουν ελπίδα ότι οι τιμές του ελαιολάδου θα πέσουν στη νέα σεζόν. Γράφει επίσης ότι ξενοδόχοι στην επαρχία Αμμοχώστου ευελπιστούν ότι το 2024 θα είναι καλύτερο όσον αφορά τις κρατήσεις.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον κύριο τίτλο «Παίζουν το παιχνίδι του…"καλού και του κακού"!» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και τα κόμματα της συγκυβέρνησης ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου με τον Πρόεδρο να εμφανίζεται, όπως γράφει, δήθεν πρόθυμος για κινήσεις καλής θέλησης αλλά οι εταίροι στην Κυβέρνηση δεν τον αφήνουν, τάχατες να προχωρήσει. Προβάλλει επίσης την πρόσκληση από τον ΓΓ του ΟΗΕ για τριμερή στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβρη. Αλλού γράφει ότι πιέζουν για αποφάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Κυπριακό: Εξελίξεις, ερωτήματα και τριγμοί» και γράφει ότι καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο Κυπριακό το αμέσως χρονικό διάστημα. Γράφει επίσης ότι η τιμή της μιας ράβδου χρυσού ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 εκατ. δολάρια. Αλλού αναφέρει ότι στο Μαρόκο δίνουν αμνηστία για καλλιέργια κάνναβης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ληστεία 64χρονου: Χειροπέδες και στη 16χρονη καταζητούμενη – Στο κελί για 6 μέρες η 15χρονη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Οι δύτες αναγνώρισαν το άψυχο σώμα της

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος



Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Η συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελεί μια ευκαιρία να διαπιστωθεί η πραγματική στάση και οι προθέσεις της Τουρκίας έναντι της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και των κινήσεων που είναι διατεθειμένη να αναλάβει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top